POR: Da su ranije doveli Kajzera...

Sportingu se iznenada ukazala šansa da se bori za Ligu šampiona!

Fudbal 28.04.2019 | 11:00
POR: Da su ranije doveli Kajzera...
Da su se samo ranije njega setili. Na početku beše haos, uprava kluba smenila je Sinišu Mihajlovića, a da nije ni jednu jedinu utakmicu vodio, kasnije lutala, da bi se Marsel Kajzer ispostavio kao sjajno rešenje, o čemu svedoči i najnovija pobeda Sportinga o vođstvom holandskog stručnjaka.

U Lisabonu je savladao Gimaraiš (2:0), na brazilski pogon, golovima Rafinje i Felipea – za divno čudo Bruno Fernandeš ovoga puta nije pogodio, ali je namestio prvi gol – čime je produžen niz nepobedivosti u portugalskoj Primeiri. Lavovi su na poslednjih 11 utakmica, od moguća 33 boda, osvojili čak 31, a jedini tim koji im se izmigoljio u pometom periodu je Maritimo u gostima još u feburaru. Otad zeleno-beli imaju devet vezanih slavlja i odavno su obezbedili učešće u Ligi Evrope.

Kako su do kraja ostale samo tri runde, a Porto je sinoć izgubio dva boda protiv Rio Avea, možda bi Sporting mogao da otme vladajućem prvaku i mesto u Ligi šampiona. Razlika je šest koraka, a Kajzerov tim ima mečeve sa Belanesesom i Tondelom pre nego što 19. maja bude gostovao na stadionu „Dragao“ i da se nada da će pre toga ekipa Serža Konseisaoa kiksnuti bilo protiv Avesa kod kuće ili Nasionala na strani.

Srpski internacionalci Radosav Petrović i Nebojša Gudelj nisu bili u kombinaciji za ovaj meč.

PORTUGAL 1 - 31. KOLO:

Petak

Rio Ave - Porto  2:2 (0:2)
/Santos 86, Ronan 90 - Brahimi 18, Marega 22/

Subota

Portimonense - Feirense 1:0 (1:0)
/Tabata 37/

Santa Klara - Setubal 0:0

Sporting - Gimaraeš 2:0 (1:0)
/Rafinja 39, Felipe 51/

Aveš - Belenenseš 3:0 (0:0)
/Rodrigo Alveš 60 pen, Klaudio Falkao 78 pen, Oliveira 90/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar