Тавамба смијенио Мамића!

Петарда у мрежи Дегенекове одбране! Хрват платио цех!

Фудбал 28.04.2019 | 11:45
Тавамба смијенио Мамића!
Непуна три месеца пошто је на велика врата и уз фанфаре преузео највећи саудијски клуб Ал Хилал, хрватски стручњак Зоран Мамић је добио отказ на клупи клуба из Ријада.

Мамић је смењен због лоших резултата у последње време, а пресудио му је дебакл у полуфиналу Купа краља Саудијске Аранбије. Ал Хилал је био први фаворит за освајање такмичења, а доживео је катастрофалан пораз од Ал Тавона за који игра некадашњи Партизанов нападач Леандре Тавамба. Ал Тавон је славио чак са 5:0, а Тавамба је постигао један од пет голова. Погодио је главом за 4:0 у 81. минуту... Ал Хилал је одиграо очајно, а некадашњи Звездин штопер Милош Дегенек се уклопио у сивило тима.

Мамић је на клупу саудијског великана сео крајем јануара. Дошао је као звезда пошто је претходно Ал Аин из УАЕ довео до истроисјког финала СП за клубове против Реала. Имао је богат уговор у Емиратима, али му је Ал Хилал понудио још богатији да наследи Жоржа Жезуса и прихватио је.

Добро је стартовао у Ал Хилалу, везао пет победа у првенству са тимом у којем играју Гомис,
Ђовинко, Соријано, Дегенек, Ботија и најбољи саудијски фудбалери, али је онда уследила криза. Везао је у марту три првенствена меча без пораза, изгубио је прво место на табели, поражен је у финалу Арапског купа шампиона, а дебакл у Купу краља је била кап која је прелила чашу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар