Tavamba smijenio Mamića!

Petarda u mreži Degenekove odbrane! Hrvat platio ceh!

Fudbal 28.04.2019 | 11:45
Tavamba smijenio Mamića!
Nepuna tri meseca pošto je na velika vrata i uz fanfare preuzeo najveći saudijski klub Al Hilal, hrvatski stručnjak Zoran Mamić je dobio otkaz na klupi kluba iz Rijada.

Mamić je smenjen zbog loših rezultata u poslednje vreme, a presudio mu je debakl u polufinalu Kupa kralja Saudijske Aranbije. Al Hilal je bio prvi favorit za osvajanje takmičenja, a doživeo je katastrofalan poraz od Al Tavona za koji igra nekadašnji Partizanov napadač Leandre Tavamba. Al Tavon je slavio čak sa 5:0, a Tavamba je postigao jedan od pet golova. Pogodio je glavom za 4:0 u 81. minutu... Al Hilal je odigrao očajno, a nekadašnji Zvezdin štoper Miloš Degenek se uklopio u sivilo tima.

Mamić je na klupu saudijskog velikana seo krajem januara. Došao je kao zvezda pošto je prethodno Al Ain iz UAE doveo do istroisjkog finala SP za klubove protiv Reala. Imao je bogat ugovor u Emiratima, ali mu je Al Hilal ponudio još bogatiji da nasledi Žorža Žezusa i prihvatio je.

Dobro je startovao u Al Hilalu, vezao pet pobeda u prvenstvu sa timom u kojem igraju Gomis,
Đovinko, Sorijano, Degenek, Botija i najbolji saudijski fudbaleri, ali je onda usledila kriza. Vezao je u martu tri prvenstvena meča bez poraza, izgubio je prvo mesto na tabeli, poražen je u finalu Arapskog kupa šampiona, a debakl u Kupu kralja je bila kap koja je prelila čašu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar