"Зборнаја" није била сурова према "српским оклопницима"!

Олимпијски тим Русије победио Србију 5:0 на турнриу у Санкт Петербургу.

Остали спортови 28.04.2019 | 09:45
"Зборнаја" није била сурова према "српским оклопницима"!
Хокејаши Србије још једном су се у веома лепом светлу приказали на реномираном Алроса купу који се од 26. до 28. априла одржава у Санкт Петербургу. Наши репрезентативци пружили су одличну игру и веома снажан отпор олимпијској селекцији Русије. 

Чињеница је да је репрезентација Србије поражена резузлтатом 5:0 (1:0, 2:0, 2:0), али храброст и бробеност који су приказани у дуелу са актуелним олимпијским шампионима служе на част нашим фантастичним хокејашима.

Пред препуним трибинама дворане у Санкт Петербургу изабраници нашег селектора Данијела Џејкоба били су силно мотивисани. Управо та велика жеља хокејаша Србије утицала је да разлика у квалитету не буде толико изражена на леду. Руси су рано повели, после само 11 секунди голом Малцева и добили су прву трећину резултатом 1:0, а мало је недостајало да и Србија постигне гол. Мирко Ђумић био је у шанси, али није имао среће пошто је погодио стативу.

Фантастично су одолевали наши хокејаши све до финиша друге деонице када су Руси преко Денисенка и Марченка дошли до вођства од 3:0. У последњој трећини и умор је сустигао српске оклопнике који су примили још два гола. Малцев се други пут уписао у стрелце, а мрежу је затресао и Кузменко. Међутим, за све приказано наши хокејаши заслужују се честитке.

У последњем колу Алроса купа репрезентацја Србије игра против селекције Норвешке, а тај меч на програму је у недељу од 15 сати по нашем времену.

Дан раније хокејаши Србије поражени су од младе селекције Русије (У25), која игра под именом Северозападна зборнаја, резултатом 8:0 (2:0, 3:0, 3:0).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар