"Zbornaja" nije bila surova prema "srpskim oklopnicima"!

Olimpijski tim Rusije pobedio Srbiju 5:0 na turnriu u Sankt Peterburgu.

Ostali sportovi 28.04.2019 | 09:45
"Zbornaja" nije bila surova prema "srpskim oklopnicima"!
Hokejaši Srbije još jednom su se u veoma lepom svetlu prikazali na renomiranom Alrosa kupu koji se od 26. do 28. aprila održava u Sankt Peterburgu. Naši reprezentativci pružili su odličnu igru i veoma snažan otpor olimpijskoj selekciji Rusije. 

Činjenica je da je reprezentacija Srbije poražena rezuzltatom 5:0 (1:0, 2:0, 2:0), ali hrabrost i brobenost koji su prikazani u duelu sa aktuelnim olimpijskim šampionima služe na čast našim fantastičnim hokejašima.

Pred prepunim tribinama dvorane u Sankt Peterburgu izabranici našeg selektora Danijela Džejkoba bili su silno motivisani. Upravo ta velika želja hokejaša Srbije uticala je da razlika u kvalitetu ne bude toliko izražena na ledu. Rusi su rano poveli, posle samo 11 sekundi golom Malceva i dobili su prvu trećinu rezultatom 1:0, a malo je nedostajalo da i Srbija postigne gol. Mirko Đumić bio je u šansi, ali nije imao sreće pošto je pogodio stativu.

Fantastično su odolevali naši hokejaši sve do finiša druge deonice kada su Rusi preko Denisenka i Marčenka došli do vođstva od 3:0. U poslednjoj trećini i umor je sustigao srpske oklopnike koji su primili još dva gola. Malcev se drugi put upisao u strelce, a mrežu je zatresao i Kuzmenko. Međutim, za sve prikazano naši hokejaši zaslužuju se čestitke.

U poslednjem kolu Alrosa kupa reprezentacja Srbije igra protiv selekcije Norveške, a taj meč na programu je u nedelju od 15 sati po našem vremenu.

Dan ranije hokejaši Srbije poraženi su od mlade selekcije Rusije (U25), koja igra pod imenom Severozapadna zbornaja, rezultatom 8:0 (2:0, 3:0, 3:0).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar