ИТА: Јувентусу бод, Интеру "минус два"!

Након првих 45 минута изгледало је да немотивисани Јувентус нема одговор за игру расположених фудбалера Интера, али се онда указао Кристијано Роналдо. Без побједника у 172. "Дербију Италије" - 1:1.  Интер разбијао Јуве сат времена, али су ЦР 600 и Алегри покварили журку! Нерзаури имали победу у шакама!

Фудбал 28.04.2019 | 09:30
ИТА: Јувентусу бод, Интеру "минус два"!
Могао је Интер вечерас да суштински реши све дилеме око пласмана у Лигу шампиона и освајања трећег места у Серији А, сат времена је изгледало да ће то и да уради, а онда је Кристијано Роналдопокварио журку на Меаци.

Интер је пропустио гомилу прилика да дотуче љутог ривала и кажњен је 600. голом у каријери португалског великана који је спасао Јуве пораза у дербију и поставио коначних 1:1.

Интер је и даље трећи, све држи у својим рукама, али није потпуно спокојан… Иако има довољно добар распоред да победама код куће Кјевом и Емполијем обезбеди Лигу шампиона. Уз евентуално добар резултат на гостовањима Удинезеу и Наполију.

Интерове навијаче много више пече осећај пропуштене прилике да њихов тим после три године савлада великог ривала и да осете укус победе над владаром италијанског фудбала. Погтово пече што је то Интер вечерас могао да уради, али је пропустио гомилу сјајних прилика.

Спалети је изненандио са Икардијем уместо Лаутара у стартних, али се сада вероватно каје јер се бивши капитен испромашивао. Иако је после освојене титуле био лишен резултатског притиска, Јуве је изашао у најјачем саставу. Тачније, оном који је могао да састави с обзиром на повреде Манџукића, Косте, Дибале, Бентанкура, Кедире... У тим се вратио Кјелини. 

Почело је као из бајке за Интер. Раџа Најноглан је у седмом минуту ухватио волеј на 25 метара и послао ракету у гол Јувентуса. Шченсни је дохватио лопту, али је шут био толико јак да је само могао да му поломи руку.

Интер је наставио фуриозно да напада шокираног ривала и да ниже прилике. Шченсни је чудесном одбраном скинуо зицер Икрадију, Де Фрајов шут главом је скинут са гол-линије, Јувентус је био у нокдауну. Али Интер није знао да материјализује бољу игру и да другим голом дотуче ривала. Имао је Икарди још једну сјајну шансу у првом полувремену, Интер је држао час фудбала шампиону…

Слично је почело и друго полувреме, Перишић је погодио стативу, изхгледало је да је питање момента када ће Шченсни капитулирати и други пут. Али за пропуштене шансе је стигла казна. После сат времена је Јуве проиграо захваљујући мудрим потезима Алегрија и увођењем Спинацоле и Кена са клупе. Њихови улаци су пробудили Јувентус. Роналдо је то најавио шансом коју је Де Фрај изблокирао у последњем моменту. Али у 62. минуту ни Де Фрај, ни било ко други, нису ништа могли против Роналда. Португалац је повукао акцију, одиграо дупли кас са Квадрадом, потом и са Пјанићем који му је мајсторски петом оставио на шут. Роналдо је левицом испалио пројектил по земљи који је Хнадановић само погледом испратио у мрежу. Био је то 600. гол Роналда у невероватној каријери. 

као што је Интерово вођство пресекло Јуве у првом полувремену, тако је Јувентусово изједначење залило воду у уши домаћег тима који се погубио у наставку. Алегри је регаовао јоп једним џокером и пружио шансу талентованом Бразилцу Матеусу да дебитује за Јуве баш у дербију. Асамоа је умало постигао аутогол, Хандановичћје бранио ударце Пјанића и Џана, Јуве је нападао свим силама, а млади Матеус пропустио зицер на крају када га је лопта изненадила на петерцу после Роналдовог центрашута. Какав би то деби био да је успео само да угура лопту у мрежу... 

Сасвим сигурно на "Ђузепе Меаци" рачунали су на сва три бода у 172. "Дербију Италије" против немотивисаног Јувентуса, али су на крају морали да се задовоље само једним.

Сјајним поготком Рађа Наинголан обезбиједио је предност Интеру, али је бод новом-старом шампиону донио Кристијано Роналдојубиларним, 20. овосезонским голом, а укупно 600. у свим такмичењима у клупској каријери.

"Неразури" су стајали много боље на терену током првог полувремена, али пали су у наставку и још једном показали да не могу у истом ритму одиграти свих 90 минута.

С обзиром да су у прошлом колу и математички обезбиједили нову, осму узастопну титулу у Серији А, играчи Масимилијана Алегрија нису били заинтересовани у првих 45 минута и чинило се да је Интер близу тријумфа, веома важног у борби за Лигу шампиона.

"Пецнули" су ривала навијачи Интера пред почетак утакмице, кореографијом на којој је било исписано "Гаме Овер" уз пехар Лиге шампиона, алудирајући на елиминацију од Ајакса и крај надања "бјанконера" да могу стићи до "ушатог пехара".

Утакмица је сјајно почела за "неразуре", који су већ у раној фази стигли до предности спектакуларним голом Наинголана из волеја.

Мада, стекао се утисак да је и голман гостију Војчек Шћесни могао боље интервенити, али био је то заиста снажан и прецизан ударац.

И послије водећег гола, Интер је наставио с притиском.

Прилику за нови гол имао је Мауро Икарди, али је овај пут Пољак успио да интервенише и спаси своју мрежу, да би након тога изблокиран и ударац Стефана Де Фраја.

"ДЕРБИ ИТАЛИЈЕ"

82 побједе Јувентуса

46 побједа Интера

44 ремија

гол разлика: 247:200

Прилика "бјанконера" скоро да није ни било. Федерико Бернардески и Кристијано Роналдо једини су покушали, али били су то слаби ударци за Самира Хандановића.

Наставак је почео у спором ритму, десетак минута ништа се није дешавало, а онда је Иван Перишић пропустио шансу да увећа предност свог тима.

Шутирао је Хрват са дистанце, али је лопта завршила тик поред гола.

Изгледало је да Интер држи све у својим рукама, али онда се указао Кристијано Роналдо.

Португалац је одиграо дупли пас са Миралемом Пјанићем, бх. репрезентативац асистирао му је петом, а онда је услиједио милиметарски прецизан ударац и капитулација непомичног Хандановића.

Распламсала се борба након изједначења, било је прилика на обје стране и практично је гол висио у ваздуху.

Гости су били много конкретнији у финишу, имали неколико добрих прилика, али остало је 1:1.

"Бјанконерима" вечерашњи бод није много значлио, док је питање колико су "неразури" задовољни овим бодом, с обзиром да су сачували трећу позицију, али су и пропустили прилику да се још више учврсте на њој.

ИНТЕР (4-2-3-1): Хандановић - Д'Амброзио, Де Фрај, Шкрињар, Асамоа - Весино, Брозовић - Политано (79. Жоао Марио), Наинголан (74. Борха Валеро), Перишић - Икарди (82. Мартинез).

ЈУВЕНТУС (4-4-2): Шћесни - Кансело, Бонући, Кјелини, Алекс Сандро (49. Спиназола) - Квадрадо, Емре Џан, Пјанић, Матуиди (60. Кен) - Бернардески (90. Переира), Роналдо.

СЕРИЈА А - 34. КОЛО:

Болоња - Емполи 3:1 (0:1)
/Соријано 52, Орсолини 83, Сансоне 90+5 - Пајач 17/

Рома - Каљари 3:0 (2:0)
/Фацио 5, Пасторе 8, Коларов 86/

Интер - Јувентус 1:1 (1:0)
/Наинголан 7 - Роналдо 62/

У недјељу:

Фрозиноне - Наполи (12.30)
Кјево - Парма (15.00)
СПАЛ - Ђенова
Сампдорија - Лацио (18.00)
Торино - Милан (20.30)

У понедјељак:

Аталанта - Удинезе (19.00)
Фиорентина - Сасуоло (21.00)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 88, Наполи 67, Интер (+1) 62, Рома (+1) 58, Милан 56, Аталанта 56, Торино 53, Лацио 52, Сампдорија 48, Каљари (+1) 40, Фиорентина 40, Сасуоло 38, СПАЛ 38, Болоња (+1) 37, Парма 36, Ђенова 34, Удинезе 33, Емполи (+1) 29, Фрозиноне 23, Кјево 14*.

*НАПОМЕНА Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар