ITA: Juventusu bod, Interu "minus dva"!

Nakon prvih 45 minuta izgledalo je da nemotivisani Juventus nema odgovor za igru raspoloženih fudbalera Intera, ali se onda ukazao Kristijano Ronaldo. Bez pobjednika u 172. "Derbiju Italije" - 1:1.  Inter razbijao Juve sat vremena, ali su CR 600 i Alegri pokvarili žurku! Nerzauri imali pobedu u šakama!

Fudbal 28.04.2019 | 09:30
ITA: Juventusu bod, Interu "minus dva"!
Mogao je Inter večeras da suštinski reši sve dileme oko plasmana u Ligu šampiona i osvajanja trećeg mesta u Seriji A, sat vremena je izgledalo da će to i da uradi, a onda je Kristijano Ronaldopokvario žurku na Meaci.

Inter je propustio gomilu prilika da dotuče ljutog rivala i kažnjen je 600. golom u karijeri portugalskog velikana koji je spasao Juve poraza u derbiju i postavio konačnih 1:1.

Inter je i dalje treći, sve drži u svojim rukama, ali nije potpuno spokojan… Iako ima dovoljno dobar raspored da pobedama kod kuće Kjevom i Empolijem obezbedi Ligu šampiona. Uz eventualno dobar rezultat na gostovanjima Udinezeu i Napoliju.

Interove navijače mnogo više peče osećaj propuštene prilike da njihov tim posle tri godine savlada velikog rivala i da osete ukus pobede nad vladarom italijanskog fudbala. Pogtovo peče što je to Inter večeras mogao da uradi, ali je propustio gomilu sjajnih prilika.

Spaleti je iznenandio sa Ikardijem umesto Lautara u startnih, ali se sada verovatno kaje jer se bivši kapiten ispromašivao. Iako je posle osvojene titule bio lišen rezultatskog pritiska, Juve je izašao u najjačem sastavu. Tačnije, onom koji je mogao da sastavi s obzirom na povrede Mandžukića, Koste, Dibale, Bentankura, Kedire... U tim se vratio Kjelini. 

Počelo je kao iz bajke za Inter. Radža Najnoglan je u sedmom minutu uhvatio volej na 25 metara i poslao raketu u gol Juventusa. Ščensni je dohvatio loptu, ali je šut bio toliko jak da je samo mogao da mu polomi ruku.

Inter je nastavio furiozno da napada šokiranog rivala i da niže prilike. Ščensni je čudesnom odbranom skinuo zicer Ikradiju, De Frajov šut glavom je skinut sa gol-linije, Juventus je bio u nokdaunu. Ali Inter nije znao da materijalizuje bolju igru i da drugim golom dotuče rivala. Imao je Ikardi još jednu sjajnu šansu u prvom poluvremenu, Inter je držao čas fudbala šampionu…

Slično je počelo i drugo poluvreme, Perišić je pogodio stativu, izhgledalo je da je pitanje momenta kada će Ščensni kapitulirati i drugi put. Ali za propuštene šanse je stigla kazna. Posle sat vremena je Juve proigrao zahvaljujući mudrim potezima Alegrija i uvođenjem Spinacole i Kena sa klupe. Njihovi ulaci su probudili Juventus. Ronaldo je to najavio šansom koju je De Fraj izblokirao u poslednjem momentu. Ali u 62. minutu ni De Fraj, ni bilo ko drugi, nisu ništa mogli protiv Ronalda. Portugalac je povukao akciju, odigrao dupli kas sa Kvadradom, potom i sa Pjanićem koji mu je majstorski petom ostavio na šut. Ronaldo je levicom ispalio projektil po zemlji koji je Hnadanović samo pogledom ispratio u mrežu. Bio je to 600. gol Ronalda u neverovatnoj karijeri. 

kao što je Interovo vođstvo preseklo Juve u prvom poluvremenu, tako je Juventusovo izjednačenje zalilo vodu u uši domaćeg tima koji se pogubio u nastavku. Alegri je regaovao jop jednim džokerom i pružio šansu talentovanom Brazilcu Mateusu da debituje za Juve baš u derbiju. Asamoa je umalo postigao autogol, Handanovičćje branio udarce Pjanića i Džana, Juve je napadao svim silama, a mladi Mateus propustio zicer na kraju kada ga je lopta iznenadila na petercu posle Ronaldovog centrašuta. Kakav bi to debi bio da je uspeo samo da ugura loptu u mrežu... 

Sasvim sigurno na "Đuzepe Meaci" računali su na sva tri boda u 172. "Derbiju Italije" protiv nemotivisanog Juventusa, ali su na kraju morali da se zadovolje samo jednim.

Sjajnim pogotkom Rađa Naingolan obezbijedio je prednost Interu, ali je bod novom-starom šampionu donio Kristijano Ronaldojubilarnim, 20. ovosezonskim golom, a ukupno 600. u svim takmičenjima u klupskoj karijeri.

"Nerazuri" su stajali mnogo bolje na terenu tokom prvog poluvremena, ali pali su u nastavku i još jednom pokazali da ne mogu u istom ritmu odigrati svih 90 minuta.

S obzirom da su u prošlom kolu i matematički obezbijedili novu, osmu uzastopnu titulu u Seriji A, igrači Masimilijana Alegrija nisu bili zainteresovani u prvih 45 minuta i činilo se da je Inter blizu trijumfa, veoma važnog u borbi za Ligu šampiona.

"Pecnuli" su rivala navijači Intera pred početak utakmice, koreografijom na kojoj je bilo ispisano "Game Over" uz pehar Lige šampiona, aludirajući na eliminaciju od Ajaksa i kraj nadanja "bjankonera" da mogu stići do "ušatog pehara".

Utakmica je sjajno počela za "nerazure", koji su već u ranoj fazi stigli do prednosti spektakularnim golom Naingolana iz voleja.

Mada, stekao se utisak da je i golman gostiju Vojček Šćesni mogao bolje interveniti, ali bio je to zaista snažan i precizan udarac.

I poslije vodećeg gola, Inter je nastavio s pritiskom.

Priliku za novi gol imao je Mauro Ikardi, ali je ovaj put Poljak uspio da interveniše i spasi svoju mrežu, da bi nakon toga izblokiran i udarac Stefana De Fraja.

"DERBI ITALIJE"

82 pobjede Juventusa

46 pobjeda Intera

44 remija

gol razlika: 247:200

Prilika "bjankonera" skoro da nije ni bilo. Federiko Bernardeski i Kristijano Ronaldo jedini su pokušali, ali bili su to slabi udarci za Samira Handanovića.

Nastavak je počeo u sporom ritmu, desetak minuta ništa se nije dešavalo, a onda je Ivan Perišić propustio šansu da uveća prednost svog tima.

Šutirao je Hrvat sa distance, ali je lopta završila tik pored gola.

Izgledalo je da Inter drži sve u svojim rukama, ali onda se ukazao Kristijano Ronaldo.

Portugalac je odigrao dupli pas sa Miralemom Pjanićem, bh. reprezentativac asistirao mu je petom, a onda je uslijedio milimetarski precizan udarac i kapitulacija nepomičnog Handanovića.

Rasplamsala se borba nakon izjednačenja, bilo je prilika na obje strane i praktično je gol visio u vazduhu.

Gosti su bili mnogo konkretniji u finišu, imali nekoliko dobrih prilika, ali ostalo je 1:1.

"Bjankonerima" večerašnji bod nije mnogo značlio, dok je pitanje koliko su "nerazuri" zadovoljni ovim bodom, s obzirom da su sačuvali treću poziciju, ali su i propustili priliku da se još više učvrste na njoj.

INTER (4-2-3-1): Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinjar, Asamoa - Vesino, Brozović - Politano (79. Žoao Mario), Naingolan (74. Borha Valero), Perišić - Ikardi (82. Martinez).

JUVENTUS (4-4-2): Šćesni - Kanselo, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro (49. Spinazola) - Kvadrado, Emre Džan, Pjanić, Matuidi (60. Ken) - Bernardeski (90. Pereira), Ronaldo.

SERIJA A - 34. KOLO:

Bolonja - Empoli 3:1 (0:1)
/Sorijano 52, Orsolini 83, Sansone 90+5 - Pajač 17/

Roma - Kaljari 3:0 (2:0)
/Facio 5, Pastore 8, Kolarov 86/

Inter - Juventus 1:1 (1:0)
/Naingolan 7 - Ronaldo 62/

U nedjelju:

Frozinone - Napoli (12.30)
Kjevo - Parma (15.00)
SPAL - Đenova
Sampdorija - Lacio (18.00)
Torino - Milan (20.30)

U ponedjeljak:

Atalanta - Udineze (19.00)
Fiorentina - Sasuolo (21.00)

TABELA: Juventus (+1) 88, Napoli 67, Inter (+1) 62, Roma (+1) 58, Milan 56, Atalanta 56, Torino 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari (+1) 40, Fiorentina 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Bolonja (+1) 37, Parma 36, Đenova 34, Udineze 33, Empoli (+1) 29, Frozinone 23, Kjevo 14*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar