Барселона: Надал опет добацио само до полуфинала!

Шпанац на другом узастопном турниру заустављен на корак до финала.  Тим продубио Надалову кризу за финале Барселоне! Пети тенисер света Доминик Тим елиминисао је Рафаела Надала са 2-0 у сетовима у полуфиналу АТП турнира у Барселони.

Тенис 27.04.2019 | 23:50
Барселона: Надал опет добацио само до полуфинала!
После Монте Карла и Фабија Фоњинија, кобан по Рафаела Надала био је Доминик Тим. Опет у полуфиналу, али у Барселони.

Аустријанац је славио 6:4, 6:4, па ће се у борби за трофеј састати са Данилом Медведевом из Русије, који је после велике борбе у три сета савладао Кеија Нишикорија 6:4, 3:6, 7:5.

Тиму су за елиминацију Надала била довољна два брејка, по један у оба сета, али је било евидентно да игра сигурније него седам година старији Шпанац, који никако да се врати у форму, чему значајно доприносе и бројне повреде у финишу трофејне каријере.

Надал је доживео пораз и на другом турниру на шљаци заредом, пошто га је у Монте Карлу такође у два сета победио Фабио Фоњини.

Финале турнира у Барселони је у недељу од 16 часова.

Тим је по сетовима био бољи од Шпанца резултатом 6:4, 6:4.

Први сет је трајао добрих сат времена и Тим се некако мучио са дроп шотом, али је успео да смогне снаге и да добије први сет брејком.

Почело је очекивано, по гем освојен на свом сервис, да би Доминик Тим успео да направи брејк и стекне лепу предност од 3:2, коју је до краја првог сета и успевао да одржи.

Други сет је почео веома узбудљиво, пошто Тим није искористио две брејк лопте и Надалу "препустио" гем на свом сервису, да би брејк узео поново у петом гему и био јако близу да узме и други брејк у шестом гему.

Надал ипак успео да окрене ситуацију у своју корист и макар мало продужи овај меч. Тим је моментално добио следећи гем на свом сервису, а Надал се упешно "одбранио".

"Бик са Мајорке" није успео да дође ни до једне једине брејк лопте у целом мечу све до последњег гема, када је Аустријанац сервирао за победу. Рафа је дошао до три везане, али је Тим остао смирен, задржао концентрацију и недуго затим славио победу.

За титулу ће се борити с Русом Данилом Медведевим, који је после три сета елиминисао Јапанца Кеија Нишикорија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар