Barselona: Nadal opet dobacio samo do polufinala!

Španac na drugom uzastopnom turniru zaustavljen na korak do finala.  Tim produbio Nadalovu krizu za finale Barselone! Peti teniser sveta Dominik Tim eliminisao je Rafaela Nadala sa 2-0 u setovima u polufinalu ATP turnira u Barseloni.

Tenis 27.04.2019 | 23:50
Barselona: Nadal opet dobacio samo do polufinala!
Posle Monte Karla i Fabija Fonjinija, koban po Rafaela Nadala bio je Dominik Tim. Opet u polufinalu, ali u Barseloni.

Austrijanac je slavio 6:4, 6:4, pa će se u borbi za trofej sastati sa Danilom Medvedevom iz Rusije, koji je posle velike borbe u tri seta savladao Keija Nišikorija 6:4, 3:6, 7:5.

Timu su za eliminaciju Nadala bila dovoljna dva brejka, po jedan u oba seta, ali je bilo evidentno da igra sigurnije nego sedam godina stariji Španac, koji nikako da se vrati u formu, čemu značajno doprinose i brojne povrede u finišu trofejne karijere.

Nadal je doživeo poraz i na drugom turniru na šljaci zaredom, pošto ga je u Monte Karlu takođe u dva seta pobedio Fabio Fonjini.

Finale turnira u Barseloni je u nedelju od 16 časova.

Tim je po setovima bio bolji od Španca rezultatom 6:4, 6:4.

Prvi set je trajao dobrih sat vremena i Tim se nekako mučio sa drop šotom, ali je uspeo da smogne snage i da dobije prvi set brejkom.

Počelo je očekivano, po gem osvojen na svom servis, da bi Dominik Tim uspeo da napravi brejk i stekne lepu prednost od 3:2, koju je do kraja prvog seta i uspevao da održi.

Drugi set je počeo veoma uzbudljivo, pošto Tim nije iskoristio dve brejk lopte i Nadalu "prepustio" gem na svom servisu, da bi brejk uzeo ponovo u petom gemu i bio jako blizu da uzme i drugi brejk u šestom gemu.

Nadal ipak uspeo da okrene situaciju u svoju korist i makar malo produži ovaj meč. Tim je momentalno dobio sledeći gem na svom servisu, a Nadal se upešno "odbranio".

"Bik sa Majorke" nije uspeo da dođe ni do jedne jedine brejk lopte u celom meču sve do poslednjeg gema, kada je Austrijanac servirao za pobedu. Rafa je došao do tri vezane, ali je Tim ostao smiren, zadržao koncentraciju i nedugo zatim slavio pobedu.

Za titulu će se boriti s Rusom Danilom Medvedevim, koji je posle tri seta eliminisao Japanca Keija Nišikorija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar