Пројекат: Млади за суживот у БиХ

Организација цивилног друштва "Перпетуум Мобиле" у сарадњи са УСАИД-ом позива све средњошколце да се до 5. маја пријаве за учешће у пројекту "Цоннецтинг тхе Дотс", заједно са младима из Јајца, Травника-Новог Травника, Горњег Вакуфа-Ускопља и Велике Кладуше.

Босна и Херцеговина 27.04.2019 | 15:00
Пројекат: Млади за суживот у БиХ
"Ако сте из Бањалуке и похађате једну од средњих школа, ово је прилика да упознате своје вршњаке из других локалних заједница БиХ", рекли су у "Перпетуум Мобилеу".

Објашњавају да се пројекат "Цоннецтинг тхе Дотс" бави повећавањем знања и разумијевања младих из БиХ о различитости културног насљеђа Бањалуке и универзалним вриједностима које су заступљене у религијама ових простора.

"Ово ћемо радити организовањем три 'хоме-стаy' размјене, гдје ће млади из Бањалуке бити домаћини и угостити по 15 младих у оквиру ове три размјене", казали су у овој организацији.

Додају да ће млади у заједничким активностима посјетити четири кључне религијске заједнице: католичку, исламску, православну и јеврејску, гдје ће кроз дијалог с представницима учити о богатој историји и мирној коегзистенцији на овим просторима.

Три размјене ће бити одржане током маја, јуна и јула, а о тачним терминима ће бити накнадно обавијештени након избора за учешће у размјени.

"О избору за учешће средњошколци који су се пријавили биће обавијештени најкасније до 10. маја", рекли су у "Пертпетуум Мобилеу".

(Агенције) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

А

27.04.2019 13:21

Омладина треба заједно да зиве,јер ове три сотоне,а највеца и најопаснија Додик,трују зрак,земљу,воду, цијели универзум, подрска за омладину БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре А

27.04.2019 14:19

Свака цаст за коментар! Управо тако...млади не требају бити луди ко пријасње генерације вец поправити све лосе сто смо ми радили! Позз

Name

Ре А

27.04.2019 14:27

Гријесис....насу омладину и овај народ највисе трују они који неце да нас оставе на миру, они који су растурали Југославију, они који организују овакве скупове, а сутра би тој истој омладини поделила орузије... Ово је дивна земља, са дивним људима, само да нас оставе вец једном на миру....а наси политицари су и продукт тих истих који нам се мјесају у насе зивоте....

Name

Мј.

27.04.2019 15:47

Није Додик владао 1914,1941 ни 1992 а нас су нападали прадједови,дједови и оцеви исте те омладине са којом вас позивају да се друзите а таман када помислите да теце мед и млијеко исти ти сто вас позивају казу вам како су ови други у последњем рату побили вам најмилије и ви поново за орузје и поново јурис у ратне злоцине.Ја сам се у бивсој Југи изјасњавао јефно вријеме као Србин а једно вријеме као Југословен а ти исти сто вас позивају у последњем рату натјерали су ме да се изјасњавам као Срнин национале и такав цу остати до краја зивота.

Name

Горан

27.04.2019 16:27

Безумни Алија Изетбеговић је започео рат и уништио бих, тада је могла омладина да живи заједно у Југославији, муслимани то нису хтели, зашто би Срби сада томе тежили. Добре комшије, нека поред нас живе у федерацији и то је то.

Name

за Горана

28.04.2019 09:44

Горане не лупај.Само се БиХ издвојила? Шта је са Словенијом,Хрватском,Црном Гором, Македонијом? Зашто они нису хтјели заједнички живот? Проблем је очито у нама .

Name

007

27.04.2019 17:58

Када Јевреји и Арапи буду живили у љубави......онда ће и у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не ремсе

27.04.2019 20:16

О мултиетицности у овој творевини званој БиХ се не мозе ни говорити и зарад мира у будуцности тако треба и остати. Свако зиви у свом дијелу (република кантон град насеље село улица) не дира оног другог и то је то. Нека свако зиви свој зивот један поред другог а ове невладине организације нека иду у САД и посредују између црнаца и бијелаца који се бас воле.

Name

АР

27.04.2019 18:16

Браво за св дјецу Бих тако И треба Заборавите на ове три звијери које нас воде само у пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.04.2019 05:12

Кад изађеш из овог сивила људи се друже .Само на овом контаминаром простору мржње нема цовјек ста се надат. Они који су задојени мржњом против било каквог суживота је Бог казнио .Нема веће казне од носит било какву мржњу у себи према некоме или нечему .

ОДГОВОРИТЕ