Projekat: Mladi za suživot u BiH

Organizacija civilnog društva "Perpetuum Mobile" u saradnji sa USAID-om poziva sve srednjoškolce da se do 5. maja prijave za učešće u projektu "Connecting the Dots", zajedno sa mladima iz Jajca, Travnika-Novog Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Velike Kladuše.

Bosna i Hercegovina 27.04.2019 | 15:00
Projekat: Mladi za suživot u BiH
"Ako ste iz Banjaluke i pohađate jednu od srednjih škola, ovo je prilika da upoznate svoje vršnjake iz drugih lokalnih zajednica BiH", rekli su u "Perpetuum Mobileu".

Objašnjavaju da se projekat "Connecting the Dots" bavi povećavanjem znanja i razumijevanja mladih iz BiH o različitosti kulturnog nasljeđa Banjaluke i univerzalnim vrijednostima koje su zastupljene u religijama ovih prostora.

"Ovo ćemo raditi organizovanjem tri 'home-stay' razmjene, gdje će mladi iz Banjaluke biti domaćini i ugostiti po 15 mladih u okviru ove tri razmjene", kazali su u ovoj organizaciji.

Dodaju da će mladi u zajedničkim aktivnostima posjetiti četiri ključne religijske zajednice: katoličku, islamsku, pravoslavnu i jevrejsku, gdje će kroz dijalog s predstavnicima učiti o bogatoj istoriji i mirnoj koegzistenciji na ovim prostorima.

Tri razmjene će biti održane tokom maja, juna i jula, a o tačnim terminima će biti naknadno obaviješteni nakon izbora za učešće u razmjeni.

"O izboru za učešće srednjoškolci koji su se prijavili biće obaviješteni najkasnije do 10. maja", rekli su u "Pertpetuum Mobileu".

(Agencije) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

A

27.04.2019 13:21

Omladina treba zajedno da zive,jer ove tri sotone,a najveca i najopasnija Dodik,truju zrak,zemlju,vodu, cijeli univerzum, podrska za omladinu BiH

ODGOVORITE
Name

Re A

27.04.2019 14:19

Svaka cast za komentar! Upravo tako...mladi ne trebaju biti ludi ko prijasnje generacije vec popraviti sve lose sto smo mi radili! Pozz

Name

Re A

27.04.2019 14:27

Grijesis....nasu omladinu i ovaj narod najvise truju oni koji nece da nas ostave na miru, oni koji su rasturali Jugoslaviju, oni koji organizuju ovakve skupove, a sutra bi toj istoj omladini podelila oruzije... Ovo je divna zemlja, sa divnim ljudima, samo da nas ostave vec jednom na miru....a nasi politicari su i produkt tih istih koji nam se mjesaju u nase zivote....

Name

Mj.

27.04.2019 15:47

Nije Dodik vladao 1914,1941 ni 1992 a nas su napadali pradjedovi,djedovi i ocevi iste te omladine sa kojom vas pozivaju da se druzite a taman kada pomislite da tece med i mlijeko isti ti sto vas pozivaju kazu vam kako su ovi drugi u poslednjem ratu pobili vam najmilije i vi ponovo za oruzje i ponovo juris u ratne zlocine.Ja sam se u bivsoj Jugi izjasnjavao jefno vrijeme kao Srbin a jedno vrijeme kao Jugosloven a ti isti sto vas pozivaju u poslednjem ratu natjerali su me da se izjasnjavam kao Srnin nacionale i takav cu ostati do kraja zivota.

Name

Горан

27.04.2019 16:27

Безумни Алија Изетбеговић је започео рат и уништио бих, тада је могла омладина да живи заједно у Југославији, муслимани то нису хтели, зашто би Срби сада томе тежили. Добре комшије, нека поред нас живе у федерацији и то је то.

Name

za Gorana

28.04.2019 09:44

Gorane ne lupaj.Samo se BiH izdvojila? Šta je sa Slovenijom,Hrvatskom,Crnom Gorom, Makedonijom? Zašto oni nisu htjeli zajednički život? Problem je očito u nama .

Name

007

27.04.2019 17:58

Kada Jevreji i Arapi budu živili u ljubavi......onda će i u BIH.

ODGOVORITE
Name

ne remse

27.04.2019 20:16

O multieticnosti u ovoj tvorevini zvanoj BiH se ne moze ni govoriti i zarad mira u buducnosti tako treba i ostati. Svako zivi u svom dijelu (republika kanton grad naselje selo ulica) ne dira onog drugog i to je to. Neka svako zivi svoj zivot jedan pored drugog a ove nevladine organizacije neka idu u SAD i posreduju između crnaca i bijelaca koji se bas vole.

Name

AR

27.04.2019 18:16

Bravo za sv djecu Bih tako I treba Zaboravite na ove tri zvijeri koje nas vode samo u propast

ODGOVORITE
Name

Re

28.04.2019 05:12

Kad izađeš iz ovog sivila ljudi se druže .Samo na ovom kontaminarom prostoru mržnje nema covjek sta se nadat. Oni koji su zadojeni mržnjom protiv bilo kakvog suživota je Bog kaznio .Nema veće kazne od nosit bilo kakvu mržnju u sebi prema nekome ili nečemu .

ODGOVORITE