Динамо се рекордно отворио!

Тренеру Бјелици 1. 500. 000 евра годишње! Велики се планови кују на Максимиру. . .

Фудбал 27.04.2019 | 17:30
Динамо се рекордно отворио!
Пуче рекорд на Максимиру! Годинама је Динамо Загреб кубурио са тренирима, али сада када је са Ненадом Бјелицом убо џек-пот, решио је и да га плати како доликује.

Модри су у суботу ујутру на ванредно сазваној конференцији за новинаре објавили да је шеф струке потписао нови уговор, који важи до 2021. године. Хрватски медији су одмах открили: Бјелица ће зарађивати 1.500.000 евра годишње!

Такву плату ниједан од тренера до сада није имао не само у Хрватској, него у целој бившој Југославији. Рекорд је, каже Индекс, држао Вахид Халилхоџић када је био шеф струке Загрешчана, а зарађивао је 900.000 евра годишње.

Ненад Бјелица је некако нечујно дошао на Максимир прошлог лета и направио историјски резултат. Освојио је титулу првака Хрватске, а донео је прво пролеће у Европи за Динамо после више од 40 година. То су челници клуба умела прописно да награде.

„Желимо да се појачамо индивидуално и тимски. Били смо близу Лиге шампиона, покушаћемо да то остваримо наредне сезоне. Верујем да имамо снагу за то и да тамо можемо да поновимо све што смо направили у Лиги Европе“, рекао је Бјелица после потписивања уговора.

Тренер Динама Ненад Бјелица је каријеру започео у Аустрији, где је водио Кернтен, Луштенау, Волфзбергер, Аустрију, а после тога италијанску Специју и пољски Лех.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар