Dinamo se rekordno otvorio!

Treneru Bjelici 1. 500. 000 evra godišnje! Veliki se planovi kuju na Maksimiru. . .

Fudbal 27.04.2019 | 17:30
Dinamo se rekordno otvorio!
Puče rekord na Maksimiru! Godinama je Dinamo Zagreb kuburio sa trenirima, ali sada kada je sa Nenadom Bjelicom ubo džek-pot, rešio je i da ga plati kako dolikuje.

Modri su u subotu ujutru na vanredno sazvanoj konferenciji za novinare objavili da je šef struke potpisao novi ugovor, koji važi do 2021. godine. Hrvatski mediji su odmah otkrili: Bjelica će zarađivati 1.500.000 evra godišnje!

Takvu platu nijedan od trenera do sada nije imao ne samo u Hrvatskoj, nego u celoj bivšoj Jugoslaviji. Rekord je, kaže Indeks, držao Vahid Halilhodžić kada je bio šef struke Zagreščana, a zarađivao je 900.000 evra godišnje.

Nenad Bjelica je nekako nečujno došao na Maksimir prošlog leta i napravio istorijski rezultat. Osvojio je titulu prvaka Hrvatske, a doneo je prvo proleće u Evropi za Dinamo posle više od 40 godina. To su čelnici kluba umela propisno da nagrade.

„Želimo da se pojačamo individualno i timski. Bili smo blizu Lige šampiona, pokušaćemo da to ostvarimo naredne sezone. Verujem da imamo snagu za to i da tamo možemo da ponovimo sve što smo napravili u Ligi Evrope“, rekao je Bjelica posle potpisivanja ugovora.

Trener Dinama Nenad Bjelica je karijeru započeo u Austriji, gde je vodio Kernten, Luštenau, Volfzberger, Austriju, a posle toga italijansku Speciju i poljski Leh.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar