Шри Ланка: Крвави ноћни обрачун

Тијела 15 људи, укључујући шесторо дјеце, пронађена су на попришту жестоког ноћног обрачуна између полицијских командоса и наводних припадника тзв. Исламске државе (ИС) на источној обали Шри Ланке, изјавио је портпарол војске у суботу, шест дана након што су бомбаши самоубојице на Ускрс убили више од 250 људи.

Република Српска 27.04.2019 | 08:49
Шри Ланка: Крвави ноћни обрачун
Полицијски командоси, уз учествовали припадника војске, окружили су у петак касно навече кућу у Саинтхамаритху, 364 километра источно од главног града Цоломба, због сумње да се у њој налазе терористи повезани с нападом на цркве и хотеле на ускрсну недјељу. Након што је из куће запуцано на припаднике полицијско-војних специјалних снага избио је сукоб, а у кући су одјекнуле три снажне експлозије, казао је портпарол Руwан Гунасекара.

"Након обрачуна, полиција и војска су претражили кућу и пронашли 15 тијела. Међу мртвима су три жене и шесторо дјеце. Такође су пронађена и тијела тројице мушкараца за које се вјерују да су бомбаши самоубице", рекао је портпарол. 

Према његовим ријечима, милитанти су припадници домаће исламистичке скупине Натионал Тоwхеед Јама'ат (НТЈ). У току је операција претраге подручја већински насељеног муслиманима.

Неколико сати прије споменутог обрачуна, полиција је у кући удаљеној шест километара ухапсила седам људи и пронашла велике количине експлозива. Осим експлозива, полиција је заплијенила и самоубилачке појасеве, беспилотну летјелицу и заставу Исламске државе.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар