Šri Lanka: Krvavi noćni obračun

Tijela 15 ljudi, uključujući šestoro djece, pronađena su na poprištu žestokog noćnog obračuna između policijskih komandosa i navodnih pripadnika tzv. Islamske države (IS) na istočnoj obali Šri Lanke, izjavio je portparol vojske u subotu, šest dana nakon što su bombaši samoubojice na Uskrs ubili više od 250 ljudi.

Republika Srpska 27.04.2019 | 08:49
Šri Lanka: Krvavi noćni obračun
Policijski komandosi, uz učestvovali pripadnika vojske, okružili su u petak kasno naveče kuću u Sainthamarithu, 364 kilometra istočno od glavnog grada Colomba, zbog sumnje da se u njoj nalaze teroristi povezani s napadom na crkve i hotele na uskrsnu nedjelju. Nakon što je iz kuće zapucano na pripadnike policijsko-vojnih specijalnih snaga izbio je sukob, a u kući su odjeknule tri snažne eksplozije, kazao je portparol Ruwan Gunasekara.

"Nakon obračuna, policija i vojska su pretražili kuću i pronašli 15 tijela. Među mrtvima su tri žene i šestoro djece. Takođe su pronađena i tijela trojice muškaraca za koje se vjeruju da su bombaši samoubice", rekao je portparol. 

Prema njegovim riječima, militanti su pripadnici domaće islamističke skupine National Towheed Jama'at (NTJ). U toku je operacija pretrage područja većinski naseljenog muslimanima.

Nekoliko sati prije spomenutog obračuna, policija je u kući udaljenoj šest kilometara uhapsila sedam ljudi i pronašla velike količine eksploziva. Osim eksploziva, policija je zaplijenila i samoubilačke pojaseve, bespilotnu letjelicu i zastavu Islamske države.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar