ФРА: Вуле јефтино поцрвенео, Лион окренуо у Бордоу!

Лиону бодови на гостовању у Бордоу.  Фудбалери Лиона славили су као гости у Бордоу са 3:2 у првој утакмици 34. кола првенства Француске.  На крају 2:3.

Фудбал 26.04.2019 | 23:35
ФРА: Вуле јефтино поцрвенео, Лион окренуо у Бордоу!
Био је то 18. лигашки тријумф Лиона у овој сезони, којим се учврстио на трећем месту табеле Лиге 1 које их води у квалификације за Лигу шампиона.

Меч је обиловао преокретима, а гостима је на крају помогло и то што си имали играча више у последњих 15 минута због искључења бившег играча Црвене звезде и Зенита, Вукашина Јовановића.

Лион је први стигао до предности. Играо се 14. минут када је Максвел Корне упутио центаршут са десне стране, на правом месту био је Мемфис Депај и са неколико метара рутински је савладао голмана домаће екипе.

Тргнули су се играчи Бордоа прилично брзо и до одласка на полувреме у потпуности преокренули резултат.

Прво је у 34. минуту Жими Бријан одлично реаговао, са неколико метара је убацио лопту у мрежу Лиона, да би четири минута касније мрежу Олимпика затресао и Де Превил.

У наставку, Лион је изједначио у 67. минуту. Набил Фекир је све сам урадио, преварио је тројицу играча Бордоа, послао лопту на линију петерца где је био Максвел Корне којем није било тешко да изједначи.

Лион је у 73. минуту постигао гол, али су га судије поништиле, да би два минута касније Бордо остао са десеторицом на терену.

Дефанзивац Вукашин Јовановић је због неспортског понашања зарадио црвени картон, па су Жирондинци до краја имали тежак посао да се одбране.

Нису у томе успели, пет минута пре краја, после акције која је дуго трајала, лопта је после одбијања дошла до Мусе Дембелеа који је са десетак метара погодио циљ за коначних 2:3.

Неће по добром памтити капитен младе репрезентације Србије Вукашин Јовановић вечерашњи дуел против Лиона. Његов Бордо је имао вођство против једног од најбољих тимова Лиге 1, али је на крају потписао капитулацију – 3:2.

Можда и кључни детаљ меча догодио се при нерешеном резултату (2:2). Дембеле је добио дубинску лопту, био је у офсајду, али је реакција судија изостала. Довољно да Јовановић плане и приговором натера главног арбитра меча да га због приговора искључио. Касније је погодак Дембела поништен.

Међутим, свесни да имају играча више фудбалери Лиона су наставили да газе. Ивисоким пресингом су тестирали одбрану Бордо и на крају им се таква тактика исплатила. У 85. минуту Дембеле није био у офсајду и лагано је завршио акцију свог тима. Истина, имао је много среће.

Бордо се буквално самоубио на овом мечу. Имао је вођство (1:2), али је серијом грешка дозволио Лиону да се врати из понора. И други гол Лиона, пре црвеног картона Јовановића, последица је лако изгубљене лопте Бордоа.

Француска, 34. коло

Бордо - Лион 2:3 (2:1)
(Бријан 34, Де Превил 38 - Депај 14, Корне 67, Дембеле 85)

недеља:

15.00 Амијен - Стразбур
15.00 Анже - Ремс
15.00 Каен - Дижон
15.00 Лил - Ним
15.00 Ница - Генган
17.00 Сент Етјен - Тулуз
21.00 Марсеј - Нант

уторак:

19.00 Монпеље - ПСЖ

среда:

19.00 Рен - Монако

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар