FRA: Vule jeftino pocrveneo, Lion okrenuo u Bordou!

Lionu bodovi na gostovanju u Bordou.  Fudbaleri Liona slavili su kao gosti u Bordou sa 3:2 u prvoj utakmici 34. kola prvenstva Francuske.  Na kraju 2:3.

Fudbal 26.04.2019 | 23:35
FRA: Vule jeftino pocrveneo, Lion okrenuo u Bordou!
Bio je to 18. ligaški trijumf Liona u ovoj sezoni, kojim se učvrstio na trećem mestu tabele Lige 1 koje ih vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Meč je obilovao preokretima, a gostima je na kraju pomoglo i to što si imali igrača više u poslednjih 15 minuta zbog isključenja bivšeg igrača Crvene zvezde i Zenita, Vukašina Jovanovića.

Lion je prvi stigao do prednosti. Igrao se 14. minut kada je Maksvel Korne uputio centaršut sa desne strane, na pravom mestu bio je Memfis Depaj i sa nekoliko metara rutinski je savladao golmana domaće ekipe.

Trgnuli su se igrači Bordoa prilično brzo i do odlaska na poluvreme u potpunosti preokrenuli rezultat.

Prvo je u 34. minutu Žimi Brijan odlično reagovao, sa nekoliko metara je ubacio loptu u mrežu Liona, da bi četiri minuta kasnije mrežu Olimpika zatresao i De Previl.

U nastavku, Lion je izjednačio u 67. minutu. Nabil Fekir je sve sam uradio, prevario je trojicu igrača Bordoa, poslao loptu na liniju peterca gde je bio Maksvel Korne kojem nije bilo teško da izjednači.

Lion je u 73. minutu postigao gol, ali su ga sudije poništile, da bi dva minuta kasnije Bordo ostao sa desetoricom na terenu.

Defanzivac Vukašin Jovanović je zbog nesportskog ponašanja zaradio crveni karton, pa su Žirondinci do kraja imali težak posao da se odbrane.

Nisu u tome uspeli, pet minuta pre kraja, posle akcije koja je dugo trajala, lopta je posle odbijanja došla do Muse Dembelea koji je sa desetak metara pogodio cilj za konačnih 2:3.

Neće po dobrom pamtiti kapiten mlade reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović večerašnji duel protiv Liona. Njegov Bordo je imao vođstvo protiv jednog od najboljih timova Lige 1, ali je na kraju potpisao kapitulaciju – 3:2.

Možda i ključni detalj meča dogodio se pri nerešenom rezultatu (2:2). Dembele je dobio dubinsku loptu, bio je u ofsajdu, ali je reakcija sudija izostala. Dovoljno da Jovanović plane i prigovorom natera glavnog arbitra meča da ga zbog prigovora isključio. Kasnije je pogodak Dembela poništen.

Međutim, svesni da imaju igrača više fudbaleri Liona su nastavili da gaze. Ivisokim presingom su testirali odbranu Bordo i na kraju im se takva taktika isplatila. U 85. minutu Dembele nije bio u ofsajdu i lagano je završio akciju svog tima. Istina, imao je mnogo sreće.

Bordo se bukvalno samoubio na ovom meču. Imao je vođstvo (1:2), ali je serijom greška dozvolio Lionu da se vrati iz ponora. I drugi gol Liona, pre crvenog kartona Jovanovića, posledica je lako izgubljene lopte Bordoa.

Francuska, 34. kolo

Bordo - Lion 2:3 (2:1)
(Brijan 34, De Previl 38 - Depaj 14, Korne 67, Dembele 85)

nedelja:

15.00 Amijen - Strazbur
15.00 Anže - Rems
15.00 Kaen - Dižon
15.00 Lil - Nim
15.00 Nica - Gengan
17.00 Sent Etjen - Tuluz
21.00 Marsej - Nant

utorak:

19.00 Monpelje - PSŽ

sreda:

19.00 Ren - Monako

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar