Радић предсједник бораца Лопара

На данашњој  редовној скупштини Борачке организације Лопара данас је за предсједника једногласно изабран Ристо Радић.

Република Српска 26.04.2019 | 22:07
Радић предсједник бораца Лопара
Након избора Радић  је најавио да ће водити посебну бригу о јединству унутар Борачке организације.

"Приоритет у раду биће нам коначно стамбено збрињавање породица погинулих и ратних војних инвалида, а наставићемо традицију његовања лика и дјела српског борца, издавање едиција о протеклом одбрамбеном рату и завршити подизање спомен-обиљежја борцима у свим мјесним заједницама", рекао је Радић новинарима.

Скупштини Борачке организације Лопара присуствовао је и предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић, који је истакао изузетну сарадњу БОРС-а са општинском Борачком организацијом и општином Лопаре на челу са начелником Радом Савићем.

Као најбољи примјер доброг рада општине Лопаре и Борачке организације Савчић је нагласио  да скоро и нема проблема у борачкој популацији ове општине.

„Готово сва дјеца погинулих бораца су добила стална запослења захваљујући залагању начелника Савића и због тога смо на обиљежавању 25 година БОРС-а општини Лопаре додијелили највеће признање Златну значку", рекао је Савчић.



Он је изразио увјерење да ће добра сарадња БОРС-а и општине Лопаре бити настављена на добробит борачке популације ове општине.

"Нека сви проблеми нестану баш оним темпом како напредује општина Лопаре", пожелио је Савчић.

Скупштини је присуствовао и начелник општине Лопаре Радо Савић који је истакао да су сва дјеца погинулих бораца Војске Републике Српске са високом школом добила стално запослење и да ће за преостало петнаесторо дјеце са средњом стручном спремом пронаћи рјешење за посао у овој мајевичкој општини.



Савић је рекао да ће генерал Војске Републике Српске Момир Зец на Ђурђевдан, крсну славу ове мајевичке општине, добити Повељу општине Лопаре за допринос очувању Мајевице и Републике Српске.

"Највећа заслуга за то што је општина Лопаре добила Златну значку од БОРС-а припада локалној Борачкој организацији и свим борцима мајевичког краја", поручио је Савић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лицемјери

26.04.2019 20:41

Савчић је полтрон који ради у интересу ратних профитера и тајкуна. Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

пирмо

26.04.2019 21:41

Овдје сваки град Општина има савез бораца??Ухљеби се пет-шест људи и хајмо даљеЗа вријеме Тите био један савез бораца и зато су и имали средства за борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмер

27.04.2019 07:56

Ма нека их - љуби их мајка, видиш све јунак до јунака...

Name

Лукавица

27.04.2019 19:04

Изабран човјек који је више пута од лукавчана и др узео велики новац да би одбранио Лукавицу а ипак је предао непријатељу и са непријатељем трговао цијели рат. Једном ријечи ратни профитер. Борац никакав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукавица

27.04.2019 19:13

Узурпирана Општинска борачка од небораца и ратних профитера који и даље игноришу праве борце, тајно бирају руководство а борци који су изнијели најтеже битке не могу им ни прићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекса Лазаревић

27.04.2019 21:07

Ово је заиста ,,преседан ,потпуни пораз часних бораца Мајевице" . Избори у мјесним Борачким Организацијама су проведени тајно ,90 % бораца није ни знало када су избори у њиховим селима. ОБО Лопара је потпуно узрупирана организација од стране политичких странака СДС-а ,ПДП-а . Ово је заиста тужно и поражавајуће за часне борце и породице погинулих. У наредном периоду ће се вјероватно ићи на оснивање потпуно нове организације бораца у општини Лопаре.