Radić predsjednik boraca Lopara

Na današnjoj  redovnoj skupštini Boračke organizacije Lopara danas je za predsjednika jednoglasno izabran Risto Radić.

Republika Srpska 26.04.2019 | 22:07
Radić predsjednik boraca Lopara
Nakon izbora Radić  je najavio da će voditi posebnu brigu o jedinstvu unutar Boračke organizacije.

"Prioritet u radu biće nam konačno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, a nastavićemo tradiciju njegovanja lika i djela srpskog borca, izdavanje edicija o proteklom odbrambenom ratu i završiti podizanje spomen-obilježja borcima u svim mjesnim zajednicama", rekao je Radić novinarima.

Skupštini Boračke organizacije Lopara prisustvovao je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić, koji je istakao izuzetnu saradnju BORS-a sa opštinskom Boračkom organizacijom i opštinom Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem.

Kao najbolji primjer dobrog rada opštine Lopare i Boračke organizacije Savčić je naglasio  da skoro i nema problema u boračkoj populaciji ove opštine.

„Gotovo sva djeca poginulih boraca su dobila stalna zaposlenja zahvaljujući zalaganju načelnika Savića i zbog toga smo na obilježavanju 25 godina BORS-a opštini Lopare dodijelili najveće priznanje Zlatnu značku", rekao je Savčić.



On je izrazio uvjerenje da će dobra saradnja BORS-a i opštine Lopare biti nastavljena na dobrobit boračke populacije ove opštine.

"Neka svi problemi nestanu baš onim tempom kako napreduje opština Lopare", poželio je Savčić.

Skupštini je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je istakao da su sva djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa visokom školom dobila stalno zaposlenje i da će za preostalo petnaestoro djece sa srednjom stručnom spremom pronaći rješenje za posao u ovoj majevičkoj opštini.



Savić je rekao da će general Vojske Republike Srpske Momir Zec na Đurđevdan, krsnu slavu ove majevičke opštine, dobiti Povelju opštine Lopare za doprinos očuvanju Majevice i Republike Srpske.

"Najveća zasluga za to što je opština Lopare dobila Zlatnu značku od BORS-a pripada lokalnoj Boračkoj organizaciji i svim borcima majevičkog kraja", poručio je Savić.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Licemjeri

26.04.2019 20:41

Savčić je poltron koji radi u interesu ratnih profitera i tajkuna. Sramota

ODGOVORITE
Name

pirmo

26.04.2019 21:41

Ovdje svaki grad Opština ima savez boraca??Uhljebi se pet-šest ljudi i hajmo daljeZa vrijeme Tite bio jedan savez boraca i zato su i imali sredstva za borce.

ODGOVORITE
Name

kmer

27.04.2019 07:56

Ma neka ih - ljubi ih majka, vidiš sve junak do junaka...

Name

Lukavica

27.04.2019 19:04

Izabran čovjek koji je više puta od lukavčana i dr uzeo veliki novac da bi odbranio Lukavicu a ipak je predao neprijatelju i sa neprijateljem trgovao cijeli rat. Jednom riječi ratni profiter. Borac nikakav.

ODGOVORITE
Name

Lukavica

27.04.2019 19:13

Uzurpirana Opštinska boračka od neboraca i ratnih profitera koji i dalje ignorišu prave borce, tajno biraju rukovodstvo a borci koji su iznijeli najteže bitke ne mogu im ni prići.

ODGOVORITE
Name

Алекса Лазаревић

27.04.2019 21:07

Ово је заиста ,,преседан ,потпуни пораз часних бораца Мајевице" . Избори у мјесним Борачким Организацијама су проведени тајно ,90 % бораца није ни знало када су избори у њиховим селима. ОБО Лопара је потпуно узрупирана организација од стране политичких странака СДС-а ,ПДП-а . Ово је заиста тужно и поражавајуће за часне борце и породице погинулих. У наредном периоду ће се вјероватно ићи на оснивање потпуно нове организације бораца у општини Лопаре.