Увијек забавни Бојан Ђорђић...

Сер Алекс ме прво послао по чај, а затим у Ренџерс! И како је дебитовао за великана из Глазгова у највећем дербију Шкотске.

Фудбал 27.04.2019 | 21:30
Увијек забавни Бојан Ђорђић...
Навијачима Црвене звезде Бојан Ђорђић остао је у сећању по антологијском голу у судару са данским Одензеом. Био је то лоб са 16 метара о којем се И данас прича у Љутице Богдана. Имао је Швеђанин српшског порекла све предиспозиције да направи врхунску каријеру, Манчестер га је довео као тинејџера И пројектовао га је као капиталца.

Међутим, није добио шансу у континуитету на Олд Трафорду. Уписао је само једну званичну утакмицу, мада се дуго надао да ће постати протагонист игре у ери Алекса Фергусона. Све до 2005. године.

“Освојио сам дуплу круну са Црвеном звездом претходне сезоне. И некако сам веровао да сам спреман за наредни корак. Био сам И на предсезонској турнеји са Јунајтедом. И онда сам се повредио. Седео сам шест месеци на трибинама. Све до једног јануара И анегдоте из Карингтона. Видео сам се са сер Алексом који му је рекао да му донесем чај и седнем поред њега”, присетио се у разговору за норвешке медије Бојан Ђорђић.

Био је то педагошки потез легендарног стручњака. Знао је Бојан да му се нешто спрема.

“Рекао ми је: “Бојане, остало ти је још неколико година уговора са Јунајтедом. Када буде истекао имаћеш 23 године. Ствари се овде неће повољно решити по тебе. Таленат који поседујеш увек ће ти пружити прилику у фудбалу, али…Не могу да ти дам шансу у континуитету. Волим те као особу  и васпитаног момка. Имаш страшну леву ногу, да си паметнији у неким ситуацијама могао бих да те искористим. Али разговарао сам са мојим пријатељима. Ти идеш у Ренџерс”.

Није веровао некада крилни фудбалер да ће га сер Алекс Фергусон брзо ставити пред велики изазов.

“Одмах је позвао Алекса Меклиша и рекао му да долази Бојан. Била је то среда, неколико сати касније већ сам спаковао ствари к ренуо пут Глазгова. Све је било премно, чак И уговор, јер је то издејствовао сер Алекс”.

Само два дана касније Бојан Ђорђић је одрадио први тренинг са новим клубом.

“Меклиш ме је питао да ли сам спреман. Ја сам му рекао да сам спреман. Међутим, дошла је недеља. Он је извукао блок са именима стартера и видео сам да ми је наменио улогу левог везног. Помислио сам: “Боже, повређен сам, одрадио сам само један тренинг И сада да играм”. И то против Селтика. Помислио сам да је сер Алекс Фергусон рекао Меклишу како ћу ја све да решим. Али просто нисам био спреман”.

Ренџерси су изгубили велики дерби Глазгова.

“Играо сам 75 минута, изгубили смо са 2:1. Доживео сам И потрес мозга после Балдеовог старта. Хартсон и Сатон су нам дали голове. Био је то мој први меч за Глазгов”.

Одиграо је Ђорђић још неколико великих дербија.

“Емотивно највећи дербији су у Београду и онај између АИК-а И Ђургардена. Међутим, најлуђе искуство је Олд Фирм”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар