Uvijek zabavni Bojan Đorđić...

Ser Aleks me prvo poslao po čaj, a zatim u Rendžers! I kako je debitovao za velikana iz Glazgova u najvećem derbiju Škotske.

Fudbal 27.04.2019 | 21:30
Uvijek zabavni Bojan Đorđić...
Navijačima Crvene zvezde Bojan Đorđić ostao je u sećanju po antologijskom golu u sudaru sa danskim Odenzeom. Bio je to lob sa 16 metara o kojem se I danas priča u Ljutice Bogdana. Imao je Šveđanin srpšskog porekla sve predispozicije da napravi vrhunsku karijeru, Mančester ga je doveo kao tinejdžera I projektovao ga je kao kapitalca.

Međutim, nije dobio šansu u kontinuitetu na Old Trafordu. Upisao je samo jednu zvaničnu utakmicu, mada se dugo nadao da će postati protagonist igre u eri Aleksa Fergusona. Sve do 2005. godine.

“Osvojio sam duplu krunu sa Crvenom zvezdom prethodne sezone. I nekako sam verovao da sam spreman za naredni korak. Bio sam I na predsezonskoj turneji sa Junajtedom. I onda sam se povredio. Sedeo sam šest meseci na tribinama. Sve do jednog januara I anegdote iz Karingtona. Video sam se sa ser Aleksom koji mu je rekao da mu donesem čaj i sednem pored njega”, prisetio se u razgovoru za norveške medije Bojan Đorđić.

Bio je to pedagoški potez legendarnog stručnjaka. Znao je Bojan da mu se nešto sprema.

“Rekao mi je: “Bojane, ostalo ti je još nekoliko godina ugovora sa Junajtedom. Kada bude istekao imaćeš 23 godine. Stvari se ovde neće povoljno rešiti po tebe. Talenat koji poseduješ uvek će ti pružiti priliku u fudbalu, ali…Ne mogu da ti dam šansu u kontinuitetu. Volim te kao osobu  i vaspitanog momka. Imaš strašnu levu nogu, da si pametniji u nekim situacijama mogao bih da te iskoristim. Ali razgovarao sam sa mojim prijateljima. Ti ideš u Rendžers”.

Nije verovao nekada krilni fudbaler da će ga ser Aleks Ferguson brzo staviti pred veliki izazov.

“Odmah je pozvao Aleksa Mekliša i rekao mu da dolazi Bojan. Bila je to sreda, nekoliko sati kasnije već sam spakovao stvari k renuo put Glazgova. Sve je bilo premno, čak I ugovor, jer je to izdejstvovao ser Aleks”.

Samo dva dana kasnije Bojan Đorđić je odradio prvi trening sa novim klubom.

“Mekliš me je pitao da li sam spreman. Ja sam mu rekao da sam spreman. Međutim, došla je nedelja. On je izvukao blok sa imenima startera i video sam da mi je namenio ulogu levog veznog. Pomislio sam: “Bože, povređen sam, odradio sam samo jedan trening I sada da igram”. I to protiv Seltika. Pomislio sam da je ser Aleks Ferguson rekao Meklišu kako ću ja sve da rešim. Ali prosto nisam bio spreman”.

Rendžersi su izgubili veliki derbi Glazgova.

“Igrao sam 75 minuta, izgubili smo sa 2:1. Doživeo sam I potres mozga posle Baldeovog starta. Hartson i Saton su nam dali golove. Bio je to moj prvi meč za Glazgov”.

Odigrao je Đorđić još nekoliko velikih derbija.

“Emotivno najveći derbiji su u Beogradu i onaj između AIK-a I Đurgardena. Međutim, najluđe iskustvo je Old Firm”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar