Није све у парама, питајте Аталанту!

Богиња из Бергама игра сезону из снова, са тимом који је 14. по заради у лиги!

Фудбал 27.04.2019 | 12:45
Није све у парама, питајте Аталанту!
Никада нисам видео да врећа с новцем постиже гол, једна је од култних реченица легендарног Јохана Кројфа, на тему да ли може мањи, јефтинији тим да победи богатог, моћног, прескупог. Било је у прошлости примера да мали изненаде и прескоче велике, има их и данас. Један од њих је Аталанта. Богиња из Бергама. Хит сезоне у Серији А.

Никада Аталанта није играла у Лиги шампиона. Има сада историјску шансу. Пет кола пре краја има исти број бодова као четвртопласирани Милан. И има бољу форму, јер не зна за пораз осам кола. Има и прилику да освоји други Куп Италије у својој историји, јер се пласирала у финале и бориће се с Лацијом.

А, све то, како је израчунао Спорт Медијасет, Аталанта је остварила са тимом који је тек на 14. месту по зарадама у Серији А! Богиња на плате свих играча у првом тиму троши 27 милиона евра. И истовремено се бори за место у Лиги шампиона са Миланом, који на свој састав троши 140.000.000.

Играч са највећом зарадом у клубу је Папу Гомез, који има годишња примања у вредности 1.600.000 евра. Поред њега, још само Запата, Иличић и Пашалић добацују до седам цифара. Голини, рецимо, игра за 400.000 евра, док Манћини, који је запао за око многим моћнијим клубовима на Западу, има плату у рангу бољег играча српских вечитих ривала – 250.000 евра!

Сјајне игре значајно су подигле и цене фудбалерима Аталанте. За комплетирање целог актуелног играчког кадра челници клуба из Бергама су потрошили 75.000.000. Садашња вредност екипе процењује се на нешто мање од 200.000.000.

У сваком случају, Аталанта игра историјску сезону. Пласман у Лигу шампиона или освајање Купа би је учинили незаборавном, за сва времена. А, ако би успели обоје – горео би Бергамо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар