Nije sve u parama, pitajte Atalantu!

Boginja iz Bergama igra sezonu iz snova, sa timom koji je 14. po zaradi u ligi!

Fudbal 27.04.2019 | 12:45
Nije sve u parama, pitajte Atalantu!
Nikada nisam video da vreća s novcem postiže gol, jedna je od kultnih rečenica legendarnog Johana Krojfa, na temu da li može manji, jeftiniji tim da pobedi bogatog, moćnog, preskupog. Bilo je u prošlosti primera da mali iznenade i preskoče velike, ima ih i danas. Jedan od njih je Atalanta. Boginja iz Bergama. Hit sezone u Seriji A.

Nikada Atalanta nije igrala u Ligi šampiona. Ima sada istorijsku šansu. Pet kola pre kraja ima isti broj bodova kao četvrtoplasirani Milan. I ima bolju formu, jer ne zna za poraz osam kola. Ima i priliku da osvoji drugi Kup Italije u svojoj istoriji, jer se plasirala u finale i boriće se s Lacijom.

A, sve to, kako je izračunao Sport Medijaset, Atalanta je ostvarila sa timom koji je tek na 14. mestu po zaradama u Seriji A! Boginja na plate svih igrača u prvom timu troši 27 miliona evra. I istovremeno se bori za mesto u Ligi šampiona sa Milanom, koji na svoj sastav troši 140.000.000.

Igrač sa najvećom zaradom u klubu je Papu Gomez, koji ima godišnja primanja u vrednosti 1.600.000 evra. Pored njega, još samo Zapata, Iličić i Pašalić dobacuju do sedam cifara. Golini, recimo, igra za 400.000 evra, dok Manćini, koji je zapao za oko mnogim moćnijim klubovima na Zapadu, ima platu u rangu boljeg igrača srpskih večitih rivala – 250.000 evra!

Sjajne igre značajno su podigle i cene fudbalerima Atalante. Za kompletiranje celog aktuelnog igračkog kadra čelnici kluba iz Bergama su potrošili 75.000.000. Sadašnja vrednost ekipe procenjuje se na nešto manje od 200.000.000.

U svakom slučaju, Atalanta igra istorijsku sezonu. Plasman u Ligu šampiona ili osvajanje Kupa bi je učinili nezaboravnom, za sva vremena. A, ako bi uspeli oboje – goreo bi Bergamo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar