Вучић о изборима: ''Прво мере...''

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић, упитан да ли ће ускоро донети одлуку о изборима, казао је да прво остаје да се донесу мере у вези са Приштином.

Србија 26.04.2019 | 17:56
Вучић о изборима: ''Прво мере...''
"Прво нам остаје да донесемо мере у вези са Приштином, после 10. маја, пошто ово више никаквог смисла нема, па ћемо да видимо. Разговараћемо о томе и са нашим западним партнерима и са нашим пријатејима са истока, па да видимо шта је то што можемо да урадимо", рекао је Вучић.

Председник Вучић прокометарисао је опозицију, која често говори да је он "готов" до Ускрса. На питање новинара у Пекингу да прокоментарише изјаву једног од лидера СзС Вука Јеремића "да је Вучић готов са првим звиждуком на митингу", Вучић је рекао:

"Чуо сам да сам готов до Ускрса, а данас је Велики петак, значи имам још дан и по. Али, и то сам слушао већ 50 пута".

Према његовим речима, то није проблем, јер је њему важно да Србија иде нарпед и да се он бори за земљу

"А, једино се надам да најгори у Србији неће победити на изборима", рекао је Вучић.

Он је констатовао да лидери СзС говоре о њиховим, па о митинзима СНС, и поручио да се власт мења на изборима.

"Они би све, само не би на изборе јер знају да их народ неће", навео је Вучић.

Председник је рекао да то колико ће он бити на власти, зависи од воље грађана и од тога колико и докле сам буде желео да се кандидује.

"А, што се њих тиче... Иако и то зависи, пре свега, од воље народа, ја њих не видим не скоро, него ни у далекој будућности близу власти или било какве одговорности", нагласио је Вучић.

Он је рекао да то сада није важна тема и додао да опозиција нема ставове, осим прича кад ће он да падне, да се спотакне или да нестане.

"Када ће да ми одсеку ногу, пошто сам видео и тај наслов у новинама... Ускоро ће, али нису још, тако да још могу да ходам", рекао је Вучић.

Дијалога неће бити без укидања такси

Без обзира на изјаве појединих европских лидера да ће састанак у Берлину бити место "ревитализације дијалога", Вучић понавља да дијалога неће бити док Приштина не укине "антицивилизацијске" таксе.

"Укините таксе и имаћете дијалог, јер дијалога неће бити без укидања такси. Не знам како то неко мисли, али и главу на пањ можете да ми ставите, али се мој став неће променити", поручио је председник из Пекинга.

Упитао је о чему да разговара са властима из Приштине, када, каже, они нису способни да поштују споразуме које су потписали, наводећи Бриселски споразум и ЦЕФТА споразум.

"И када су 2008. године једнострано прогласили независност Косова, Србија није рушила ЦЕФТА споразум, ни тада, а ни 2009. и 2010. године. Ви рушите ЦЕФТА у новембру 2018. године, па није ово 1906. да причамо о царинском рату", рекао је Вучић.

Према његовим речима, Приштина ради све да би понизила Србију и подвукао је да он то неће дозволити.

Додао је да је позиција Србије тешка и да ће Приштина наставити да врши притисак на Србију и у Берлини и у Бриселу и било где, да потпише "њихову платформу", која, каже, и није платформа.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Градјански рат

26.04.2019 16:50

Србији пријети градјански рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјука

26.04.2019 17:34

Цему зурба у демократским процесима? Па када сазру свијест и економска моц градјана Косова, Београда или било које области на Балкану одвајање је могуце. Али као миран споразум темељен на демократским тековинама и европским вриједностима свих насих народа и народности!

ОДГОВОРИТЕ