Vučić o izborima: ''Prvo mere...''

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, upitan da li će uskoro doneti odluku o izborima, kazao je da prvo ostaje da se donesu mere u vezi sa Prištinom.

Srbija 26.04.2019 | 17:56
Vučić o izborima: ''Prvo mere...''
"Prvo nam ostaje da donesemo mere u vezi sa Prištinom, posle 10. maja, pošto ovo više nikakvog smisla nema, pa ćemo da vidimo. Razgovaraćemo o tome i sa našim zapadnim partnerima i sa našim prijatejima sa istoka, pa da vidimo šta je to što možemo da uradimo", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić prokometarisao je opoziciju, koja često govori da je on "gotov" do Uskrsa. Na pitanje novinara u Pekingu da prokomentariše izjavu jednog od lidera SzS Vuka Jeremića "da je Vučić gotov sa prvim zviždukom na mitingu", Vučić je rekao:

"Čuo sam da sam gotov do Uskrsa, a danas je Veliki petak, znači imam još dan i po. Ali, i to sam slušao već 50 puta".

Prema njegovim rečima, to nije problem, jer je njemu važno da Srbija ide narped i da se on bori za zemlju

"A, jedino se nadam da najgori u Srbiji neće pobediti na izborima", rekao je Vučić.

On je konstatovao da lideri SzS govore o njihovim, pa o mitinzima SNS, i poručio da se vlast menja na izborima.

"Oni bi sve, samo ne bi na izbore jer znaju da ih narod neće", naveo je Vučić.

Predsednik je rekao da to koliko će on biti na vlasti, zavisi od volje građana i od toga koliko i dokle sam bude želeo da se kandiduje.

"A, što se njih tiče... Iako i to zavisi, pre svega, od volje naroda, ja njih ne vidim ne skoro, nego ni u dalekoj budućnosti blizu vlasti ili bilo kakve odgovornosti", naglasio je Vučić.

On je rekao da to sada nije važna tema i dodao da opozicija nema stavove, osim priča kad će on da padne, da se spotakne ili da nestane.

"Kada će da mi odseku nogu, pošto sam video i taj naslov u novinama... Uskoro će, ali nisu još, tako da još mogu da hodam", rekao je Vučić.

Dijaloga neće biti bez ukidanja taksi

Bez obzira na izjave pojedinih evropskih lidera da će sastanak u Berlinu biti mesto "revitalizacije dijaloga", Vučić ponavlja da dijaloga neće biti dok Priština ne ukine "anticivilizacijske" takse.

"Ukinite takse i imaćete dijalog, jer dijaloga neće biti bez ukidanja taksi. Ne znam kako to neko misli, ali i glavu na panj možete da mi stavite, ali se moj stav neće promeniti", poručio je predsednik iz Pekinga.

Upitao je o čemu da razgovara sa vlastima iz Prištine, kada, kaže, oni nisu sposobni da poštuju sporazume koje su potpisali, navodeći Briselski sporazum i CEFTA sporazum.

"I kada su 2008. godine jednostrano proglasili nezavisnost Kosova, Srbija nije rušila CEFTA sporazum, ni tada, a ni 2009. i 2010. godine. Vi rušite CEFTA u novembru 2018. godine, pa nije ovo 1906. da pričamo o carinskom ratu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Priština radi sve da bi ponizila Srbiju i podvukao je da on to neće dozvoliti.

Dodao je da je pozicija Srbije teška i da će Priština nastaviti da vrši pritisak na Srbiju i u Berlini i u Briselu i bilo gde, da potpiše "njihovu platformu", koja, kaže, i nije platforma.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gradjanski rat

26.04.2019 16:50

Srbiji prijeti gradjanski rat.

ODGOVORITE
Name

Djuka

26.04.2019 17:34

Cemu zurba u demokratskim procesima? Pa kada sazru svijest i ekonomska moc gradjana Kosova, Beograda ili bilo koje oblasti na Balkanu odvajanje je moguce. Ali kao miran sporazum temeljen na demokratskim tekovinama i evropskim vrijednostima svih nasih naroda i narodnosti!

ODGOVORITE