Превише тензије на Маракани!

Фудбал или рвање? На дербију чак 58 фаулова, а у Манчестеру укупно 20!

Фудбал 27.04.2019 | 12:15
Превише тензије на Маракани!
Ту фудбала нема. Остаће записано да је Црвена звезда добила 160. вечити дерби (2:1), међутим, велике акције, које би подигле публику са седишта, изостале су. А, како да их буде кад је дуел на Маракани више личио на рвање.

Према званичној статистици Суперлиге, у четвртак вече, у утакмици која важи за најбитнију нашег фудбала, направљено је чак 58 фаулова. Домаћин 31, гост 27. И како у таквим околноситма направити смислен напад, урадити нешто конкретно? Лопта да помодри од муке. На све то, судија Новак Симовић је показао осам жутих картона и један црвени (Страхињи Павловићу).

Дуел трећег кола плеј-офа био је најратоборнији међу вечитима ове сезоне, а колико је све постало мучно за гледање сведочи подадак да је укупан број прекршаја на три дербија у првенству 2018/19 чак 140. По 41 на преостала два, у септембарском дуелу у Хумској и мартовском такође на стадиону “Рајко Митић”. Уз напомену да је тај први, кад је домаћин био Партизан, вероватно био најсадржанији, највише се ефективно играло, а ни сами фудбалери нису били толико расположени за тучу, па је Данило Грујић показао само три јавне опомене. Исти арбитар машио се за џеп чак десет пута пре два месеца, међутим, ово синоћ је превршило све мере, јер се не памти да је на неком дербију било поменутих 58 фаулова!?

Какво је то достигнуће и колико спречава развој правог правцатог фудбала показује податак да је само дан раније, у манчестерском дербију. направљено тек 20 фаулова. По десет Јунајтеда и Ситија. Недавно, у сусрету који је био још важнији, где је улог већи, реванш Грађана и Тотенхема у четвртфиналу Лиге шампиона, забележен је тек 21 прекршај.

Само, на Острву се игра фудбал. А код нас?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар