Previše tenzije na Marakani!

Fudbal ili rvanje? Na derbiju čak 58 faulova, a u Mančesteru ukupno 20!

Fudbal 27.04.2019 | 12:15
Previše tenzije na Marakani!
Tu fudbala nema. Ostaće zapisano da je Crvena zvezda dobila 160. večiti derbi (2:1), međutim, velike akcije, koje bi podigle publiku sa sedišta, izostale su. A, kako da ih bude kad je duel na Marakani više ličio na rvanje.

Prema zvaničnoj statistici Superlige, u četvrtak veče, u utakmici koja važi za najbitniju našeg fudbala, napravljeno je čak 58 faulova. Domaćin 31, gost 27. I kako u takvim okolnositma napraviti smislen napad, uraditi nešto konkretno? Lopta da pomodri od muke. Na sve to, sudija Novak Simović je pokazao osam žutih kartona i jedan crveni (Strahinji Pavloviću).

Duel trećeg kola plej-ofa bio je najratoborniji među večitima ove sezone, a koliko je sve postalo mučno za gledanje svedoči podadak da je ukupan broj prekršaja na tri derbija u prvenstvu 2018/19 čak 140. Po 41 na preostala dva, u septembarskom duelu u Humskoj i martovskom takođe na stadionu “Rajko Mitić”. Uz napomenu da je taj prvi, kad je domaćin bio Partizan, verovatno bio najsadržaniji, najviše se efektivno igralo, a ni sami fudbaleri nisu bili toliko raspoloženi za tuču, pa je Danilo Grujić pokazao samo tri javne opomene. Isti arbitar mašio se za džep čak deset puta pre dva meseca, međutim, ovo sinoć je prevršilo sve mere, jer se ne pamti da je na nekom derbiju bilo pomenutih 58 faulova!?

Kakvo je to dostignuće i koliko sprečava razvoj pravog pravcatog fudbala pokazuje podatak da je samo dan ranije, u mančesterskom derbiju. napravljeno tek 20 faulova. Po deset Junajteda i Sitija. Nedavno, u susretu koji je bio još važniji, gde je ulog veći, revanš Građana i Totenhema u četvrtfinalu Lige šampiona, zabeležen je tek 21 prekršaj.

Samo, na Ostrvu se igra fudbal. A kod nas?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar