Хенесова рачуница...

Како до мини-Нојера за 25. 000. 000 евра…? У цену улази и обештећење и плата.

Фудбал 27.04.2019 | 08:45
Хенесова рачуница...
Мануела Нојера после дуго времена више нико ни не узима у обзир кад се прича о најбољим голманима сезоне. Тело је доста већ истрпело, 33-годишњи ас све више времена проводи на терапијама. Далеко од тога да му је крај близу, али поизиција голмана је осетљива и највећи клубови ту ништа не препуштају случају. Па је тако и Бајерн већ кренуо у напад по Нојеровог наследника. По кога другог но “мини-Нојера” како су немачки медији крстили Александера Нибела, младог голмана Шалкеа, клуба који је афирмисао и “оригиналног Нојера”.

Нибел је импресионирао одбранама у Шалкеовој борби за опстанак, хвале Немци његов карактер, брзе рефлексе, игру ногом, кажу да има све предиспозиције да у неком тренутку преузме кључеве Бајерновог гола.

Оно што ипак компликује посао је то што се Бајерн већ добрано потрошио за Лукаса Ернандеза(80.000.000 евра плаћено Атлетику) и Бенжамена Павара (35.000.000 Штутгарти), а очекује се и да доведе бар једно крило да одмени Арјена Робена и Френка Риберија на крилу. Помињала су се већ нека имена (Калум Хадсон Одои, Никола Пепе, Федерико Кјеза, Стивен Бергвајн), ниједно сигурно неће бити јефтино што значајно сужава буџет за резервног голмана.

Билд пише да у ту свху Баварци неће моћи да потроше више од 25.000.000 евра све скупа. Дакле, са обештећењем и платом за целу дужину трајања уговора. План је да се Нибелу (22) понуди уговор на пет сезона, вредан 3.000.000 по години.  За обештећење би тако остало свега 10.000.000 евра, али какоНибел свакако одбија да продужи уговор који му истиче на лето 2020. можда у Гелзенкирхену неће имати превише избора.

Нибел је ипак и сам поручио да прво жели да се концетрише на У21 првенству у Италији и Сан Марину (од 16. до 30. јуна) на коме ће Немачка бити и противник младој репрезентацији Србије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар