Henesova računica...

Kako do mini-Nojera za 25. 000. 000 evra…? U cenu ulazi i obeštećenje i plata.

Fudbal 27.04.2019 | 08:45
Henesova računica...
Manuela Nojera posle dugo vremena više niko ni ne uzima u obzir kad se priča o najboljim golmanima sezone. Telo je dosta već istrpelo, 33-godišnji as sve više vremena provodi na terapijama. Daleko od toga da mu je kraj blizu, ali poizicija golmana je osetljiva i najveći klubovi tu ništa ne prepuštaju slučaju. Pa je tako i Bajern već krenuo u napad po Nojerovog naslednika. Po koga drugog no “mini-Nojera” kako su nemački mediji krstili Aleksandera Nibela, mladog golmana Šalkea, kluba koji je afirmisao i “originalnog Nojera”.

Nibel je impresionirao odbranama u Šalkeovoj borbi za opstanak, hvale Nemci njegov karakter, brze reflekse, igru nogom, kažu da ima sve predispozicije da u nekom trenutku preuzme ključeve Bajernovog gola.

Ono što ipak komplikuje posao je to što se Bajern već dobrano potrošio za Lukasa Ernandeza(80.000.000 evra plaćeno Atletiku) i Benžamena Pavara (35.000.000 Štutgarti), a očekuje se i da dovede bar jedno krilo da odmeni Arjena Robena i Frenka Riberija na krilu. Pominjala su se već neka imena (Kalum Hadson Odoi, Nikola Pepe, Federiko Kjeza, Stiven Bergvajn), nijedno sigurno neće biti jeftino što značajno sužava budžet za rezervnog golmana.

Bild piše da u tu svhu Bavarci neće moći da potroše više od 25.000.000 evra sve skupa. Dakle, sa obeštećenjem i platom za celu dužinu trajanja ugovora. Plan je da se Nibelu (22) ponudi ugovor na pet sezona, vredan 3.000.000 po godini.  Za obeštećenje bi tako ostalo svega 10.000.000 evra, ali kakoNibel svakako odbija da produži ugovor koji mu ističe na leto 2020. možda u Gelzenkirhenu neće imati previše izbora.

Nibel je ipak i sam poručio da prvo želi da se koncetriše na U21 prvenstvu u Italiji i San Marinu (od 16. do 30. juna) na kome će Nemačka biti i protivnik mladoj reprezentaciji Srbije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar