Реконструкција у Јунајтеду!

Прво замена за Јанга! Управа енглеског клуба одлучила је да промени играчки кадар у следећем прелазном року.

Фудбал 26.04.2019 | 23:14
Реконструкција у Јунајтеду!
Манчестер јунајтед мора озбиљно да планира своје лето.

Након "меденог месеца", у црвеном делу Манчестера вратили су се у реалност. Оле Гунар Солскјер је тргао екипу из апатије али након првих неколико месеци добрих резултата делује да се Јунајтед вратио у расположење које је имао под Жозеом Мурињом.

Окосница тима предвођена Полом Погбом поново делује незаинтересовано, испадање у Лиги шампиона је било очекивано, али сада су поново у ситуацији да им "виси" учешће у следећем циклусу тог такмичења.

''Црвени ђаволи" у последње време делују као да ни не рачунају на бодове у тежим утакмицама, па је постало јасно да норвешки тренер и Ед Вудворд спремају тоталну реконструкцију у летњем прелазном року.

Манчестер Јунајтеду су потребне промене у скоро свакој линији тима, да би се екипа дигла на виши ниво важно је да се измени гарнитура носилаца игре.

Ешли Јанг је у овој сезони означен као најслабија тачка тима, његове партије су заиста биле изузетно лоше и верује се да ће Солскјер кренути у мењање тима заменом за искусног фудбалера који је претходних сезона "на силу" враћен на бековску позицију.

На тој позицији, управа клуба циља неког млађег, али пре свега некога коме је то место заправо природна позиција на терену.

Томас Меније и Арон Ван-Бисака се наводе као главне мете Манчестер јунајтеда у наредном "трансфер прозору". Наиме, енглески медији на челу са "Дејли мејлом" тврде да су „црвени ђаволи“ озбиљно загризли да доведу у своје редове једног од двојице сјајних фудбалера.

Белгијски репрезентативац би био сигурна куповина, медији тврде да ће Вудворд прво покушати да приволи управо њега.  Ове године пружао је солидне партије у дресу Пари Сен Жермена након одличног Светског првенства у Русији где је са својом репрезентацијом стигао до трећег места.

Он би донео напредак у игри Јунајтеда будући да је изузетно офанзиван и може да задовољи на више позиција на терену, али исто тако одлично одговара на дефанзивне задатке.

Млади фудбалер Кристал Паласа, који је означен као резервна варијанта, јесте играч који већ има искуство играња у Премијер лиги и био би опробанија опција за домаће првенство. Иза њега је одлична сезона у редовима "орлова", изборио се за место у стартној постави након неколико повреда и од тог тренутка је један од најбољих играча свог тима.

Верује се да ће Ван-Бисака сигурно напустити "Селхурст парк", па је прелазак у редове манчестерског гиганта сасвим реална опција јер је и њима изузетно потребно освежење на десном беку.

Солскјер ће морати добрано да промени тим уколико планира боље резултате у наредној сезони, јер је после свега постало јасно да проблем тима не лежи само у тактичком делу већ и у приступу главних играча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар