Rekonstrukcija u Junajtedu!

Prvo zamena za Janga! Uprava engleskog kluba odlučila je da promeni igrački kadar u sledećem prelaznom roku.

Fudbal 26.04.2019 | 23:14
Rekonstrukcija u Junajtedu!
Mančester junajted mora ozbiljno da planira svoje leto.

Nakon "medenog meseca", u crvenom delu Mančestera vratili su se u realnost. Ole Gunar Solskjer je trgao ekipu iz apatije ali nakon prvih nekoliko meseci dobrih rezultata deluje da se Junajted vratio u raspoloženje koje je imao pod Žozeom Murinjom.

Okosnica tima predvođena Polom Pogbom ponovo deluje nezainteresovano, ispadanje u Ligi šampiona je bilo očekivano, ali sada su ponovo u situaciji da im "visi" učešće u sledećem ciklusu tog takmičenja.

''Crveni đavoli" u poslednje vreme deluju kao da ni ne računaju na bodove u težim utakmicama, pa je postalo jasno da norveški trener i Ed Vudvord spremaju totalnu rekonstrukciju u letnjem prelaznom roku.

Mančester Junajtedu su potrebne promene u skoro svakoj liniji tima, da bi se ekipa digla na viši nivo važno je da se izmeni garnitura nosilaca igre.

Ešli Jang je u ovoj sezoni označen kao najslabija tačka tima, njegove partije su zaista bile izuzetno loše i veruje se da će Solskjer krenuti u menjanje tima zamenom za iskusnog fudbalera koji je prethodnih sezona "na silu" vraćen na bekovsku poziciju.

Na toj poziciji, uprava kluba cilja nekog mlađeg, ali pre svega nekoga kome je to mesto zapravo prirodna pozicija na terenu.

Tomas Menije i Aron Van-Bisaka se navode kao glavne mete Mančester junajteda u narednom "transfer prozoru". Naime, engleski mediji na čelu sa "Dejli mejlom" tvrde da su „crveni đavoli“ ozbiljno zagrizli da dovedu u svoje redove jednog od dvojice sjajnih fudbalera.

Belgijski reprezentativac bi bio sigurna kupovina, mediji tvrde da će Vudvord prvo pokušati da privoli upravo njega.  Ove godine pružao je solidne partije u dresu Pari Sen Žermena nakon odličnog Svetskog prvenstva u Rusiji gde je sa svojom reprezentacijom stigao do trećeg mesta.

On bi doneo napredak u igri Junajteda budući da je izuzetno ofanzivan i može da zadovolji na više pozicija na terenu, ali isto tako odlično odgovara na defanzivne zadatke.

Mladi fudbaler Kristal Palasa, koji je označen kao rezervna varijanta, jeste igrač koji već ima iskustvo igranja u Premijer ligi i bio bi oprobanija opcija za domaće prvenstvo. Iza njega je odlična sezona u redovima "orlova", izborio se za mesto u startnoj postavi nakon nekoliko povreda i od tog trenutka je jedan od najboljih igrača svog tima.

Veruje se da će Van-Bisaka sigurno napustiti "Selhurst park", pa je prelazak u redove mančesterskog giganta sasvim realna opcija jer je i njima izuzetno potrebno osveženje na desnom beku.

Solskjer će morati dobrano da promeni tim ukoliko planira bolje rezultate u narednoj sezoni, jer je posle svega postalo jasno da problem tima ne leži samo u taktičkom delu već i u pristupu glavnih igrača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar