Теодосић се, ипак, није договорио са ЦСКА!

Од повратка Милоша Теодосића у редове московског ЦСКА ипак неће бити ништа, обелоданио је председник руског клуба Андреј Ватутин.  Деманти Ватутина: Нисам се договорио са Теом! Први човек московског тима одлучио да стане на пут писањима о српском плејмејкеру.

Кошарка 26.04.2019 | 19:05
Теодосић се, ипак, није договорио са ЦСКА!
Ватутин је демантовао наводе шпанског портала "енцестандо" у којима се наводи да је до договора између ЦСКА и Милоша за наредну сезону већ дошло.

Руски бизнисмен је открио да разговора о повратку 32-годишњег српског плејмејкера у Москву није ни било.

"Само неке необичне случајности и околности могу да објасне наводе из Шпаније пред наш меч са Басконијом. Причао сам са Милошем пре недељу дана, али не о кошарци. Причали смо о нашим породицама. Његови навијачи и противници могу да се смире. Нико није ништа потписао, нити се икако обавезао", рекао је Ватутин за "ТАСС".

Председник кошаркашког клуба ЦСКА из Москве демантовао је наводе шпанских медија о потенцијалном повратку Милоша Теодосића у редове тог клуба.

Медији на Пиринејима су претходних дана пренели информацију да би Теодосић могао да се врати у клуб из којег је отишао у Лос Анђелес Клиперсе након епизоде у Америци. Руски функционер је на то рекао да је тачно да се сусрео са Србином и да су разговарали, али тврди да у питању није био договор око могућег обнављања сарадње клуба и кошаркаша.

"Само невероватне околности могу да објасне писање медија из Шпанија, дан пре меча против Басконије. Причао сам са Милошем пре недељу дана, али не о кошарци, већ о породичним стварима", рекао је Ватутин за руску агенцију Тас.

Овај деманти поново враћа српског репрезентативца на тржиште и даје, бар на око, једнаке шансе свим клубовима да се надају да ће сјајни плејмејкер од следеће сезоне заиграти за њих.

Јасно је да ће Теодосић тражити ангажман искључиво међу тимовима који ће се такмичити у Евролиги, а навијачи Црвене звезде се надају да ће Србин одлучити "срцем" и обући дрес клуба чији је, као што је већ увелико познато, велики навијач.

Ватутин је додао да ништа није потписано, нити договорено и да противници могу да се смире јер је будућност српског кошаркаша и даље неизвесна.

Теодосић тренутно одмара од кошарке, зна се да ће направити паузу до краја ове сезоне, а од следеће сезоне ће се вратити на паркет и поново заиграти на европском тлу у једном и вероватно у најјачој европској кошаркашкој лиги.

Теодосић је наступао за ЦСКА од 2011-2017. године и са тим руским клубом освојио једну титулу Евролиге, након чега се преселио у САД и прикључио Лос Анђелес Клиперсима.

Клиперси су га отпустили раније ове године и од тада је без клуба.

Иначе, Ватутинов ЦСКА има предност од 2-1 у четвртфиналној серији Евролиге против шпанске Басконије. Четврти меч на програму је у Виторији у петак у "Фернандо Буеса Арени" од 20 часова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар