Teodosić se, ipak, nije dogovorio sa CSKA!

Od povratka Miloša Teodosića u redove moskovskog CSKA ipak neće biti ništa, obelodanio je predsednik ruskog kluba Andrej Vatutin.  Demanti Vatutina: Nisam se dogovorio sa Teom! Prvi čovek moskovskog tima odlučio da stane na put pisanjima o srpskom plejmejkeru.

Košarka 26.04.2019 | 19:05
Teodosić se, ipak, nije dogovorio sa CSKA!
Vatutin je demantovao navode španskog portala "encestando" u kojima se navodi da je do dogovora između CSKA i Miloša za narednu sezonu već došlo.

Ruski biznismen je otkrio da razgovora o povratku 32-godišnjeg srpskog plejmejkera u Moskvu nije ni bilo.

"Samo neke neobične slučajnosti i okolnosti mogu da objasne navode iz Španije pred naš meč sa Baskonijom. Pričao sam sa Milošem pre nedelju dana, ali ne o košarci. Pričali smo o našim porodicama. Njegovi navijači i protivnici mogu da se smire. Niko nije ništa potpisao, niti se ikako obavezao", rekao je Vatutin za "TASS".

Predsednik košarkaškog kluba CSKA iz Moskve demantovao je navode španskih medija o potencijalnom povratku Miloša Teodosića u redove tog kluba.

Mediji na Pirinejima su prethodnih dana preneli informaciju da bi Teodosić mogao da se vrati u klub iz kojeg je otišao u Los Anđeles Kliperse nakon epizode u Americi. Ruski funkcioner je na to rekao da je tačno da se susreo sa Srbinom i da su razgovarali, ali tvrdi da u pitanju nije bio dogovor oko mogućeg obnavljanja saradnje kluba i košarkaša.

"Samo neverovatne okolnosti mogu da objasne pisanje medija iz Španija, dan pre meča protiv Baskonije. Pričao sam sa Milošem pre nedelju dana, ali ne o košarci, već o porodičnim stvarima", rekao je Vatutin za rusku agenciju Tas.

Ovaj demanti ponovo vraća srpskog reprezentativca na tržište i daje, bar na oko, jednake šanse svim klubovima da se nadaju da će sjajni plejmejker od sledeće sezone zaigrati za njih.

Jasno je da će Teodosić tražiti angažman isključivo među timovima koji će se takmičiti u Evroligi, a navijači Crvene zvezde se nadaju da će Srbin odlučiti "srcem" i obući dres kluba čiji je, kao što je već uveliko poznato, veliki navijač.

Vatutin je dodao da ništa nije potpisano, niti dogovoreno i da protivnici mogu da se smire jer je budućnost srpskog košarkaša i dalje neizvesna.

Teodosić trenutno odmara od košarke, zna se da će napraviti pauzu do kraja ove sezone, a od sledeće sezone će se vratiti na parket i ponovo zaigrati na evropskom tlu u jednom i verovatno u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi.

Teodosić je nastupao za CSKA od 2011-2017. godine i sa tim ruskim klubom osvojio jednu titulu Evrolige, nakon čega se preselio u SAD i priključio Los Anđeles Klipersima.

Klipersi su ga otpustili ranije ove godine i od tada je bez kluba.

Inače, Vatutinov CSKA ima prednost od 2-1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv španske Baskonije. Četvrti meč na programu je u Vitoriji u petak u "Fernando Buesa Areni" od 20 časova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar