ПСЖ се више не шали: Де Хеи на столу 400.000 евра!

Узми или остави. . . !

Фудбал 26.04.2019 | 17:00
ПСЖ се више не шали: Де Хеи на столу 400.000 евра!
Не тако давно причао је Оле Гунар Солскјер о томе да ће се тим за нову сезону драстично разликовати од садашњег и да многи неће бити у његовим плановима за велику реконструкцију Манчестер јунајтеда, а један од оних који би лако могли да оду са Олд Трафорда је Давид Де Хеа.

Ни је то ништа ново. Месецима се шушка о излазном трансферу шпанског голмана, који практично годину дана не може са челницима Манчестер јунајтеда да договори нови уговор. Све је запело око плате. Због чињенице да Алексис Санчез зарађује цирка пола милиона евра седмично без бонуса, пожелео је да и он зарађује бар приближно толико. Јунајтед је то одбијао и нудио му највише 300.000 евра, што Де Хеа сматра недовољном сумом за оно што ради на голу Јунајтеда. Ту љубави нема, то је чист бизнис. 

Због тога се од Де Хеином одласку све гласније прича. Јунајтед не може да гарантује свом првом чувару мреже да ће му обезбедити новац који ниједан голман нема, због чега је поново актуелна прича о трансферу у Пари Сен Жермен. Нови-стари француски шампион већ разматра опције за нову сезону, а пошто експеримент с Ђиђијем Буфоном није успео, на Парку принчева спремни су да Де Хеи изађу у сусрет и испуне му сваку жељу. Буфон ће се извесно већ на лето вратити у Италију и постати нови директор Јувентуса, а на његово место доћи ће по свему судећи - Де Хеа. 

Острвска и француска штампа тврди да је Шпанац вербално добио уверења да ће му ПСЖ понудити плату од 400.000 евра седмично, што је управо сума коју он тражи од Јунајтеда, уз разне бонусе који би његова примања драстично увећала. 

То значи да би Јунајтед могао да се нада озбиљном новцу који би одмах био усмерен на реализацију великог пројекта. Остаје само да се види хоће ли се две стране договорити око обештећења. Јунајтед тражи 70.000.000 евра, што у Паризу сматрају претераном сумом, узимајући у обзир да Де Хеа улази у последњу годину уговора. Притом, Шпанац се у последње време налази под великим притиском јавности због нешто лошијих издања, а после слабих одбрана против Манчестер Ситија, где га многи виде као главног кривца за пораз, ситуација се додатно погоршала. 

Јунајтед би могао да буде срећан ако извуче између 40.000.000 и 50.000.000 евра од ПСЖ, мада и то сада делује превише...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар