PSŽ se više ne šali: De Hei na stolu 400.000 evra!

Uzmi ili ostavi. . . !

Fudbal 26.04.2019 | 17:00
PSŽ se više ne šali: De Hei na stolu 400.000 evra!
Ne tako davno pričao je Ole Gunar Solskjer o tome da će se tim za novu sezonu drastično razlikovati od sadašnjeg i da mnogi neće biti u njegovim planovima za veliku rekonstrukciju Mančester junajteda, a jedan od onih koji bi lako mogli da odu sa Old Traforda je David De Hea.

Ni je to ništa novo. Mesecima se šuška o izlaznom transferu španskog golmana, koji praktično godinu dana ne može sa čelnicima Mančester junajteda da dogovori novi ugovor. Sve je zapelo oko plate. Zbog činjenice da Aleksis Sančez zarađuje cirka pola miliona evra sedmično bez bonusa, poželeo je da i on zarađuje bar približno toliko. Junajted je to odbijao i nudio mu najviše 300.000 evra, što De Hea smatra nedovoljnom sumom za ono što radi na golu Junajteda. Tu ljubavi nema, to je čist biznis. 

Zbog toga se od De Heinom odlasku sve glasnije priča. Junajted ne može da garantuje svom prvom čuvaru mreže da će mu obezbediti novac koji nijedan golman nema, zbog čega je ponovo aktuelna priča o transferu u Pari Sen Žermen. Novi-stari francuski šampion već razmatra opcije za novu sezonu, a pošto eksperiment s Điđijem Bufonom nije uspeo, na Parku prinčeva spremni su da De Hei izađu u susret i ispune mu svaku želju. Bufon će se izvesno već na leto vratiti u Italiju i postati novi direktor Juventusa, a na njegovo mesto doći će po svemu sudeći - De Hea. 

Ostrvska i francuska štampa tvrdi da je Španac verbalno dobio uverenja da će mu PSŽ ponuditi platu od 400.000 evra sedmično, što je upravo suma koju on traži od Junajteda, uz razne bonuse koji bi njegova primanja drastično uvećala. 

To znači da bi Junajted mogao da se nada ozbiljnom novcu koji bi odmah bio usmeren na realizaciju velikog projekta. Ostaje samo da se vidi hoće li se dve strane dogovoriti oko obeštećenja. Junajted traži 70.000.000 evra, što u Parizu smatraju preteranom sumom, uzimajući u obzir da De Hea ulazi u poslednju godinu ugovora. Pritom, Španac se u poslednje vreme nalazi pod velikim pritiskom javnosti zbog nešto lošijih izdanja, a posle slabih odbrana protiv Mančester Sitija, gde ga mnogi vide kao glavnog krivca za poraz, situacija se dodatno pogoršala. 

Junajted bi mogao da bude srećan ako izvuče između 40.000.000 i 50.000.000 evra od PSŽ, mada i to sada deluje previše...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar