Крај одмора, вријеме је за Суперлигу!

Партизан ће вечерас против Меге играти први дуел још од мајсторице полуфинала АБА лиге.

Кошарка 26.04.2019 | 16:45
Крај одмора, вријеме је за Суперлигу!
Још од мајсторице полуфинала АБА лиге Партизан није играо утакмицу, што значи да је од шестог априла био на “одмору”. Имали су прилике кошаркаши Андрее Тринкијерија да се опораве од пораза против Црвене звезде и припреме се за почетак Суперлиге Србије. Партизан ће играти у групи Б, а данашњи противник, први у првенству, биће му Мега Бемакс од 20 часова у дворани Александар Николић.

Поред Партизана и Меге, у овој групи ће играти још и Тамиш, Динамик, Нови Пазар и Слобода.

Видећемо како је црно-белима пријала ова пауза, а познато је и на које ће играче рачунати АндреаТринкијери. Од странаца на списку нема Бонџе Сија (повреда листа) и Амара Гегића, док црно-бели Суперлигу чекају појачани Василијем Пушицом који ће имати неку врсту доказивања пред наредну сезону и потписао је уговор до краја сезоне уз опцију продужетка сарадње на још годину дана.

Списак играча на које ће рачунати црно-бели је следећи: Никола Јанковић, Маркус Пејџ, Урош Трифуновић, Василије Пушица, Лазар Стефановић, Вања Маринковић, Огњен Јарамаз, Новица Величковић, Марко Пецарски, Душан Танасковић, Лука Тарлаћ, Раде Загорац, Алекс Ренфро, Стефан Јанковић, Џок Лендејл, Ђорђе Гагић, Алексеј Николић.

Партизан је изгубио најважнију битку, а то је АБА лига, па сада у Суперлиги и нема неки императиве осим да проба да после освојеног Купа придода и титулу шампиона Србије, што свакако није мала ствар. Упоредо са Суперлигом, црно-бели ће се борити и ван паркета за специјалну позивницу Евролиге.

Партизан није имао проблем са пријављивањем странаца (ограничен на четири), јер Маркус Пејџ има српски пасош који је добио пред Куп Радивоја Кораћа, а Бонџа Си је повредио лист па због тога неће моћи да наступи. Амар Гегић није пријављен и то јесте изненађење, али су се на списку нашли млади играчи на које црно-бели рачунају и то у исто време може да буде Партизану највећа добит од предстојећег првенства.

Андреа Тринкијери је пред почетак Суперлиге истакао да ће његови играчи морати да буду мотивисани, а није желео да говори детаљније о изостанку Сија и Гегића.

“Без обзира што Суперлига не води у Евролигу, то не значи да недостаје квалитета, страсти и да никог не занима. Ово је шанса за младе играче. Ми ћемо сигурно пружити шансу младим играчима, али морају да се за њу изборе. Не гледа се колико ће ко постићи поена, него спремност, фокусираност, жеља за доказивањем и преласком на виши ниво”, рекао је Тринкијери.

Пушица је стигао у редове црно-белих недавно, сада је на њему да покаже од каквог је материјала направљен и колико црно-бели могу да се ослоне на њега на позицијама један и два. Можда би играчи попут Трифуновића, Стефановића, Тарлаћа и Танасковића могли да добију прилике да мало више играју, јер у досадашњем делу сезоне није било превише места за њих.

У групи коју је Партизан добио реално не би смео да има превише проблема, а највећи такмац црно-белима требало би да буде управо Мега која вечерас стиже у Пионир. И то са измењеним саставом у односу на АБА лигу и појачана Гогом Битадзеом (неће играти вечерас) који се вратио са позајмице из Будућности, док је у супротном правцу отишао Зоран Николић.

У редове Меге је још раније на позајмицу за Суперлигу дошао Далибор Илић из Игокее, придружио му се и Алекса Зарић који је стигао из новосадске Војводине. Двојац Меге - Бранислав Ратковица и Филип Станић - ће Суперлигу играти за ОКК Београд, а Мега ће рачунати и на четворицу јуниора - Марка Брекића, Михаила Мушикића, Стефана Агоча и Марка Андрића.

Када смо код састава Меге, треба одмах рећи да Дејан Милојевић вечерас неће моћи да рачуна на Битадзеа и Николу Мишковића који је повређен.

“Једва чекамо да почне лига, била је дуга пауза, зажелели смо се утакмица. Није лако играчима из сезоне уђу у паузу, па опет у лигу. Гледамо да уђемо што пре у такмичарски ритам. Имамо доста проблема пред меч са Партизаном. Неће играти Битадзе, као ни Мишковић који је искренуо зглоб, али гледаћемо да дамо све од себе да се прикажемо у што бољем светлу”, рекао је у најави утакмице Милојевић.

Биће то свакако утакмица која би могла да има велики утицај на борбу за прво место у групи Б.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ - 1. коло

Четвртак:

Тамиш - Динамик 72:64
/Смиљанић 15 - Шалић 15/

Петак:

20.00: Партизан - Мега Бемакс 

Субота:

18.00: Нови Пазар – Слобода Ужице
18.00: Црвена звезда – Дунав
19.00: Златибор – ФМП Железник
19.30: ОКК Београд – Борац Чачак

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар