Kraj odmora, vrijeme je za Superligu!

Partizan će večeras protiv Mege igrati prvi duel još od majstorice polufinala ABA lige.

Košarka 26.04.2019 | 16:45
Kraj odmora, vrijeme je za Superligu!
Još od majstorice polufinala ABA lige Partizan nije igrao utakmicu, što znači da je od šestog aprila bio na “odmoru”. Imali su prilike košarkaši Andree Trinkijerija da se oporave od poraza protiv Crvene zvezde i pripreme se za početak Superlige Srbije. Partizan će igrati u grupi B, a današnji protivnik, prvi u prvenstvu, biće mu Mega Bemaks od 20 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.

Pored Partizana i Mege, u ovoj grupi će igrati još i Tamiš, Dinamik, Novi Pazar i Sloboda.

Videćemo kako je crno-belima prijala ova pauza, a poznato je i na koje će igrače računati AndreaTrinkijeri. Od stranaca na spisku nema Bondže Sija (povreda lista) i Amara Gegića, dok crno-beli Superligu čekaju pojačani Vasilijem Pušicom koji će imati neku vrstu dokazivanja pred narednu sezonu i potpisao je ugovor do kraja sezone uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.

Spisak igrača na koje će računati crno-beli je sledeći: Nikola Janković, Markus Pejdž, Uroš Trifunović, Vasilije Pušica, Lazar Stefanović, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, Marko Pecarski, Dušan Tanasković, Luka Tarlać, Rade Zagorac, Aleks Renfro, Stefan Janković, Džok Lendejl, Đorđe Gagić, Aleksej Nikolić.

Partizan je izgubio najvažniju bitku, a to je ABA liga, pa sada u Superligi i nema neki imperative osim da proba da posle osvojenog Kupa pridoda i titulu šampiona Srbije, što svakako nije mala stvar. Uporedo sa Superligom, crno-beli će se boriti i van parketa za specijalnu pozivnicu Evrolige.

Partizan nije imao problem sa prijavljivanjem stranaca (ograničen na četiri), jer Markus Pejdž ima srpski pasoš koji je dobio pred Kup Radivoja Koraća, a Bondža Si je povredio list pa zbog toga neće moći da nastupi. Amar Gegić nije prijavljen i to jeste iznenađenje, ali su se na spisku našli mladi igrači na koje crno-beli računaju i to u isto vreme može da bude Partizanu najveća dobit od predstojećeg prvenstva.

Andrea Trinkijeri je pred početak Superlige istakao da će njegovi igrači morati da budu motivisani, a nije želeo da govori detaljnije o izostanku Sija i Gegića.

“Bez obzira što Superliga ne vodi u Evroligu, to ne znači da nedostaje kvaliteta, strasti i da nikog ne zanima. Ovo je šansa za mlade igrače. Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali moraju da se za nju izbore. Ne gleda se koliko će ko postići poena, nego spremnost, fokusiranost, želja za dokazivanjem i prelaskom na viši nivo”, rekao je Trinkijeri.

Pušica je stigao u redove crno-belih nedavno, sada je na njemu da pokaže od kakvog je materijala napravljen i koliko crno-beli mogu da se oslone na njega na pozicijama jedan i dva. Možda bi igrači poput Trifunovića, Stefanovića, Tarlaća i Tanaskovića mogli da dobiju prilike da malo više igraju, jer u dosadašnjem delu sezone nije bilo previše mesta za njih.

U grupi koju je Partizan dobio realno ne bi smeo da ima previše problema, a najveći takmac crno-belima trebalo bi da bude upravo Mega koja večeras stiže u Pionir. I to sa izmenjenim sastavom u odnosu na ABA ligu i pojačana Gogom Bitadzeom (neće igrati večeras) koji se vratio sa pozajmice iz Budućnosti, dok je u suprotnom pravcu otišao Zoran Nikolić.

U redove Mege je još ranije na pozajmicu za Superligu došao Dalibor Ilić iz Igokee, pridružio mu se i Aleksa Zarić koji je stigao iz novosadske Vojvodine. Dvojac Mege - Branislav Ratkovica i Filip Stanić - će Superligu igrati za OKK Beograd, a Mega će računati i na četvoricu juniora - Marka Brekića, Mihaila Mušikića, Stefana Agoča i Marka Andrića.

Kada smo kod sastava Mege, treba odmah reći da Dejan Milojević večeras neće moći da računa na Bitadzea i Nikolu Miškovića koji je povređen.

“Jedva čekamo da počne liga, bila je duga pauza, zaželeli smo se utakmica. Nije lako igračima iz sezone uđu u pauzu, pa opet u ligu. Gledamo da uđemo što pre u takmičarski ritam. Imamo dosta problema pred meč sa Partizanom. Neće igrati Bitadze, kao ni Mišković koji je iskrenuo zglob, ali gledaćemo da damo sve od sebe da se prikažemo u što boljem svetlu”, rekao je u najavi utakmice Milojević.

Biće to svakako utakmica koja bi mogla da ima veliki uticaj na borbu za prvo mesto u grupi B.

SUPERLIGA SRBIJE - 1. kolo

Četvrtak:

Tamiš - Dinamik 72:64
/Smiljanić 15 - Šalić 15/

Petak:

20.00: Partizan - Mega Bemaks 

Subota:

18.00: Novi Pazar – Sloboda Užice
18.00: Crvena zvezda – Dunav
19.00: Zlatibor – FMP Železnik
19.30: OKK Beograd – Borac Čačak

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar