Вујовић напустио Ниш: Играчи немају за сок...!

Веселин Вујовић напустио Ниш: Играчи немају за сок или чоколаду, деградиран сам и као човек и као тренер! Рукометна легенда поднела оставку на место шефа стручног штаба Железничара.  Рукомет у Србији из дана у дан све дубље тоне. . .  

Остали спортови 26.04.2019 | 16:00
Вујовић напустио Ниш: Играчи немају за сок...!
Веселин Вујовић је дао оставку на месту тренера нишког Железничара након изненађујућег пораза своје екипе од Војводине у Новом Саду.

Легенда домаћег рукомета је повукла неочекиван потез будући да су му остале још три године уговора са Нишлијама, али испунио је своје најаве, и напустио клуб услед пораза од Новосађана. Сада већ бивши тренер Железничара навео је на конференцији за медије да је понашањем управе деградиран као тренер и као човек и да напушта клуб због изузетно лоших услова за рад.

У разговору за "Спортски журнал", Вујовић је саопштио да се вратио у српски рукомет из најбоље намере, али да се радом у иностранству вероватно одвикао од мука које су присутне у Србији.

"Договорили смо се неке ствари, а онда долазим у ситуацију да у десет увече не знам да ли ћемо имати аутобус да одемо на утакмицу. Играчи немају новац за сок или чоколаду у паузама на путу, да не помињем истеривање из станова због неисплаћене кирије... Како да мотивишем играча да се бори, гине на тренингу или утакмици ако тог дана није јео или треба да га избаце из стана", објаснио је ситуацију искусни тренер.

Вујовић је тренутно и селектор репрезентације Словеније, не брине за посао, али јасно је да је стање у српском рукомету алармантно и да је време да се ствари промене из корена.

Запретио је одласком у случају пораза на гостовању код Војводине у Новом Саду. Помислили су многи да је само хтео да размрда екипу. А Веселин Вуковић је озбиљан човек. Чим се екиша Железничара вратила шокантна вест за рукометни Ниш: Вуковић је поднео оставку.

“Деградиран сам и као човек и као тренер“, децидирано ће Вујовић на конференцији за новинаре образлажући неочекивани потез, три године пре истека уговора са Железничарем.

Планирано је наиме да Вујовић повуче цео српски рукомет напред. Уместо тога силна разочарања. У разговору за Спортски журнал признаје чувени тренер да се радећу у иностанству можда и одвикао од српских мука. Не криви никога, али сматра да је овако најбоље. 

А да одговоримо на његово питање: никако, ето како. И зато је и ова лепа прича завршена на ружан начин. Српском рукомету по свему судећи нема помоћи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар