Vujović napustio Niš: Igrači nemaju za sok...!

Veselin Vujović napustio Niš: Igrači nemaju za sok ili čokoladu, degradiran sam i kao čovek i kao trener! Rukometna legenda podnela ostavku na mesto šefa stručnog štaba Železničara.  Rukomet u Srbiji iz dana u dan sve dublje tone. . .  

Ostali sportovi 26.04.2019 | 16:00
Vujović napustio Niš: Igrači nemaju za sok...!
Veselin Vujović je dao ostavku na mestu trenera niškog Železničara nakon iznenađujućeg poraza svoje ekipe od Vojvodine u Novom Sadu.

Legenda domaćeg rukometa je povukla neočekivan potez budući da su mu ostale još tri godine ugovora sa Nišlijama, ali ispunio je svoje najave, i napustio klub usled poraza od Novosađana. Sada već bivši trener Železničara naveo je na konferenciji za medije da je ponašanjem uprave degradiran kao trener i kao čovek i da napušta klub zbog izuzetno loših uslova za rad.

U razgovoru za "Sportski žurnal", Vujović je saopštio da se vratio u srpski rukomet iz najbolje namere, ali da se radom u inostranstvu verovatno odvikao od muka koje su prisutne u Srbiji.

"Dogovorili smo se neke stvari, a onda dolazim u situaciju da u deset uveče ne znam da li ćemo imati autobus da odemo na utakmicu. Igrači nemaju novac za sok ili čokoladu u pauzama na putu, da ne pominjem isterivanje iz stanova zbog neisplaćene kirije... Kako da motivišem igrača da se bori, gine na treningu ili utakmici ako tog dana nije jeo ili treba da ga izbace iz stana", objasnio je situaciju iskusni trener.

Vujović je trenutno i selektor reprezentacije Slovenije, ne brine za posao, ali jasno je da je stanje u srpskom rukometu alarmantno i da je vreme da se stvari promene iz korena.

Zapretio je odlaskom u slučaju poraza na gostovanju kod Vojvodine u Novom Sadu. Pomislili su mnogi da je samo hteo da razmrda ekipu. A Veselin Vuković je ozbiljan čovek. Čim se ekiša Železničara vratila šokantna vest za rukometni Niš: Vuković je podneo ostavku.

“Degradiran sam i kao čovek i kao trener“, decidirano će Vujović na konferenciji za novinare obrazlažući neočekivani potez, tri godine pre isteka ugovora sa Železničarem.

Planirano je naime da Vujović povuče ceo srpski rukomet napred. Umesto toga silna razočaranja. U razgovoru za Sportski žurnal priznaje čuveni trener da se radeću u inostanstvu možda i odvikao od srpskih muka. Ne krivi nikoga, ali smatra da je ovako najbolje. 

A da odgovorimo na njegovo pitanje: nikako, eto kako. I zato je i ova lepa priča završena na ružan način. Srpskom rukometu po svemu sudeći nema pomoći.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar