НФЛ драфт: Историја је исписана!

Мари је први пик, јагма за дефанзивцима. . .  Квотербек Оклахоме прошле сезоне изабран у првој рунди МЛБ (бејзбол) лиге, али је одлучио да је његова будућност амерички фудбал. Аризона опет бирала вођу напада.

Остали спортови 26.04.2019 | 19:15
НФЛ драфт: Историја је исписана!
Спектакл „преко баре“. У ишчекивању нове сезоне која почиње почетком септембра, ноћас је у Нешвилу одржан НФЛ драфт.

Прошле године била је јагма за квотербековима, ове су дефанзивци били у првом плану. Очекивано, први пик био је вођа напада Оклахоме Кајлер Мари. Њега је изабрала Аризона. Кердиналси су, занимљиво, и прошле сезоне у првој рунди бирали квотербека, али се Џош Розен није добро показо. Протекле кампање најгора екипа у лиги добила је нову звезду, играча који је ушао у историју америчког спорта. Мари је први спортиста у САД који је трејдован у два спорта у првој рунди драфта.

Он је прошле године биран у првој рунди као девети пик у МЛБ (бејзбол) лиги, али је одлучио да је његова будућност амерички фудбал. Кајлер је прошле године освојио Хајсманов трофеј као најбољи игач колеџ фудбала, а пореде га Раселом Вилсоном, квотербеком Сијетла. Ради се о атлети, играчу коју има „јаку“ руку, али може и да трчи, што карактерише нове квотербекове. Он ће сигурно да промрда Аризону која је у фази реконструкције екипе последње две године после пензионисања Карлсона Палмера. Ангажовањем Марија вероватно значи да ће Розен да буде трејдован, а помиње се Мајами као наредна степеница у каријери прошлогодишњег пика прве рунде.

„Не могу да пронађем речи које бих описао овај осећај. Срећан сам, једва чекам да почне сезона“, први су утисци Марија.

По многима најбољи играч овогодишњег драфта, Ник Боса, изабран је као други пик од стране Сан Франциска. Његов рођени брат Џое Боса пре две године је био такође пик прве рунде драфта, а изабрали су га Лос Анђелес Чарџерси. Ник игра на позицији дефанзивног енда и сви очекују да већ од следеће сезоне буде вођа младе одбране тима из Калифорније којиима велике амбиције наредне сезоне.

Њујорк Џетси су били катастрофални претходних година, али се тим из „Велике јабуке“ не шали, жели пробој у врх. Доведене су звезде у прелазном року, Лејвион Бел и Си Џеј Мозли, а као трећи пик на драфту изабран је дефанзивни текл, робусни Кинан Вилијамс.

Оукленд Рејдерси су били у првом плану јер су имали чак три пика у првој рунди, а као први избор легендарног тренера Џона Грудена је Клелин Фарел, дефанзивни енд шампиона колеџ фудбала Клемсона. Екипа из „Црне рупе“ која ће одиграти последњу сезону у Оукленду пре одласка у Лас Вегас, изабрала је јединог ранинг бека међу првих 32 рукија, а то је Џош Џекобс. Легендарни Маршон Линч отишао је у пензију, па ће Рејдерси имати новог тркача у наредној сезони.

Најбољи лајнбекер на драфту Дејвин Вајт изабран је као пети пик од стране Тампе. Он је био сјајан на тесирању (комбајну) и биће велико појачање за прошле сезоне очајну дефанзиву тима са Флориде који под вођством новог тренера Бруса Еријенса желе да изађу из сенке и да се после више од деценије коначно домогне плеј-офа.

Џајантси су коначно нашли замену за времешног Илаја Менинга. На месту квотербека ангажовали су Денијела Џонса са Дјука. Реалније је да ће у првој сезони да „купи“ искуство, али је јасно да се ера двоструког освајача Супербоула ближи крају.

У првих 10 осим дефанзиваца и квотербекова изабран је и снажни тајт енд Си Џеј Хокенсон који је стигао у Детроит Лајонсе. Њу Ингланд Петриотс, шампион НФЛ-а, остао је без рисивера Криса Хогана који је отишао у Каролину па су довели замену Н’Кила Херија, хватача који је био последњи пик прве рунде.

Очекивано, комесар лиге Роџер Гудел добио је звиждуке навијача у Нешвилу. У наредна два дана биће изабрани пикови и преосталих рунди драфта.

ПРВА РУНДА ДРАФТА

1. Кајлер Мари (Аризона Кердиналс, квотербек)
2. Ник Боса (Сан Франциско 49ЕРС, дефанзивни енд)
3. Кинан Вилијамс (Њујорк Џетс, дефанзивни текл)
4. Клелин Ферел (Оукленд Рејдеерс, дефанзивни енд)
5. Дејвин Вајт (Тампа Беј Баканирс, лајнбекер)
6. Денијел Џонс (Њујорк Џајантс, квотербек)
7. Џош Ален (Џексонвил Џегуарс, лајнбекер)
8. Ти Џеј Хокенсон (Детроит Лајонс, тајт енд)
9. Ед Оливер (Бафало Билс, дефанзивни текл)
10. Дејвин Буш (Питсбург Стилерс, лајнбекер)
11. Џона Вилијамс (Синсинати Бенгалс, офанзивни текл)
12. Рашан Гери (Грин Беј Пекерс, дефанзивни енд)
13. Кристијан Вилкинс (Мајами Долфинс, дефанзивни текл)
14. Крис Лингстон (Атланта Фалконс, офанзивни гард)
15. Двејн Хескинс (Вашингтон Редскинс, квотербек)
16. Брајан Барнс (Каролина Пантерс, дефантивни енд)
17. Декстор Лоуренс (Њујорк Џајантс, офанзивни текл)
18. Герет Бредбери (Минесота Вајкингс, центар)
19. Џефри Симонс (Тенеси Тајтенс, дефанзивни текл)
20. Ноа Фант (Денвер Бронкос, тајт енд)
21. Дорнел Севиџ (Грин Беј Пекерс, сејфти)
22. Андре Дилард (Филаделфија, офанзивни текл)
23. Тајтус Хауард (Хјустон Тексанс, офанзивни текл)
24. Џош Џекобс (Оукленд Рејдерс, ранинг бек)
25. Маркис Браун (Балтимор Рејвенс, рисивер)
26. Монтез Свет (Вашингтон Редскис, дефанзивни енд)
27. Џонатан Ејбрам (Оукленд Рејдерс, сејфти)
28. Џерси Тилери (Лос Анђелес Чарџерс, дефанзивни текл)
29. Ли Џеј Коли (Сијетл Сихокс, дефанзивни енд)
30. Деандре Бејкер (Њујорк Џајантс, корнербек)
31. Галеб Мекгери (Атланта Фалконс, офанзивни текл)
32. Н'Кил Хери (Њу Ингланд Петриотс, рисивер)

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар