NFL draft: Istorija je ispisana!

Mari je prvi pik, jagma za defanzivcima. . .  Kvoterbek Oklahome prošle sezone izabran u prvoj rundi MLB (bejzbol) lige, ali je odlučio da je njegova budućnost američki fudbal. Arizona opet birala vođu napada.

Ostali sportovi 26.04.2019 | 19:15
NFL draft: Istorija je ispisana!
Spektakl „preko bare“. U iščekivanju nove sezone koja počinje početkom septembra, noćas je u Nešvilu održan NFL draft.

Prošle godine bila je jagma za kvoterbekovima, ove su defanzivci bili u prvom planu. Očekivano, prvi pik bio je vođa napada Oklahome Kajler Mari. Njega je izabrala Arizona. Kerdinalsi su, zanimljivo, i prošle sezone u prvoj rundi birali kvoterbeka, ali se Džoš Rozen nije dobro pokazo. Protekle kampanje najgora ekipa u ligi dobila je novu zvezdu, igrača koji je ušao u istoriju američkog sporta. Mari je prvi sportista u SAD koji je trejdovan u dva sporta u prvoj rundi drafta.

On je prošle godine biran u prvoj rundi kao deveti pik u MLB (bejzbol) ligi, ali je odlučio da je njegova budućnost američki fudbal. Kajler je prošle godine osvojio Hajsmanov trofej kao najbolji igač koledž fudbala, a porede ga Raselom Vilsonom, kvoterbekom Sijetla. Radi se o atleti, igraču koju ima „jaku“ ruku, ali može i da trči, što karakteriše nove kvoterbekove. On će sigurno da promrda Arizonu koja je u fazi rekonstrukcije ekipe poslednje dve godine posle penzionisanja Karlsona Palmera. Angažovanjem Marija verovatno znači da će Rozen da bude trejdovan, a pominje se Majami kao naredna stepenica u karijeri prošlogodišnjeg pika prve runde.

„Ne mogu da pronađem reči koje bih opisao ovaj osećaj. Srećan sam, jedva čekam da počne sezona“, prvi su utisci Marija.

Po mnogima najbolji igrač ovogodišnjeg drafta, Nik Bosa, izabran je kao drugi pik od strane San Franciska. Njegov rođeni brat Džoe Bosa pre dve godine je bio takođe pik prve runde drafta, a izabrali su ga Los Anđeles Čardžersi. Nik igra na poziciji defanzivnog enda i svi očekuju da već od sledeće sezone bude vođa mlade odbrane tima iz Kalifornije kojiima velike ambicije naredne sezone.

Njujork Džetsi su bili katastrofalni prethodnih godina, ali se tim iz „Velike jabuke“ ne šali, želi proboj u vrh. Dovedene su zvezde u prelaznom roku, Lejvion Bel i Si Džej Mozli, a kao treći pik na draftu izabran je defanzivni tekl, robusni Kinan Vilijams.

Ouklend Rejdersi su bili u prvom planu jer su imali čak tri pika u prvoj rundi, a kao prvi izbor legendarnog trenera Džona Grudena je Klelin Farel, defanzivni end šampiona koledž fudbala Klemsona. Ekipa iz „Crne rupe“ koja će odigrati poslednju sezonu u Ouklendu pre odlaska u Las Vegas, izabrala je jedinog raning beka među prvih 32 rukija, a to je Džoš Džekobs. Legendarni Maršon Linč otišao je u penziju, pa će Rejdersi imati novog trkača u narednoj sezoni.

Najbolji lajnbeker na draftu Dejvin Vajt izabran je kao peti pik od strane Tampe. On je bio sjajan na tesiranju (kombajnu) i biće veliko pojačanje za prošle sezone očajnu defanzivu tima sa Floride koji pod vođstvom novog trenera Brusa Erijensa žele da izađu iz senke i da se posle više od decenije konačno domogne plej-ofa.

Džajantsi su konačno našli zamenu za vremešnog Ilaja Meninga. Na mestu kvoterbeka angažovali su Denijela Džonsa sa Djuka. Realnije je da će u prvoj sezoni da „kupi“ iskustvo, ali je jasno da se era dvostrukog osvajača Superboula bliži kraju.

U prvih 10 osim defanzivaca i kvoterbekova izabran je i snažni tajt end Si Džej Hokenson koji je stigao u Detroit Lajonse. Nju Ingland Petriots, šampion NFL-a, ostao je bez risivera Krisa Hogana koji je otišao u Karolinu pa su doveli zamenu N’Kila Herija, hvatača koji je bio poslednji pik prve runde.

Očekivano, komesar lige Rodžer Gudel dobio je zvižduke navijača u Nešvilu. U naredna dva dana biće izabrani pikovi i preostalih rundi drafta.

PRVA RUNDA DRAFTA

1. Kajler Mari (Arizona Kerdinals, kvoterbek)
2. Nik Bosa (San Francisko 49ERS, defanzivni end)
3. Kinan Vilijams (Njujork Džets, defanzivni tekl)
4. Klelin Ferel (Ouklend Rejdeers, defanzivni end)
5. Dejvin Vajt (Tampa Bej Bakanirs, lajnbeker)
6. Denijel Džons (Njujork Džajants, kvoterbek)
7. Džoš Alen (Džeksonvil Džeguars, lajnbeker)
8. Ti Džej Hokenson (Detroit Lajons, tajt end)
9. Ed Oliver (Bafalo Bils, defanzivni tekl)
10. Dejvin Buš (Pitsburg Stilers, lajnbeker)
11. Džona Vilijams (Sinsinati Bengals, ofanzivni tekl)
12. Rašan Geri (Grin Bej Pekers, defanzivni end)
13. Kristijan Vilkins (Majami Dolfins, defanzivni tekl)
14. Kris Lingston (Atlanta Falkons, ofanzivni gard)
15. Dvejn Heskins (Vašington Redskins, kvoterbek)
16. Brajan Barns (Karolina Panters, defantivni end)
17. Dekstor Lourens (Njujork Džajants, ofanzivni tekl)
18. Geret Bredberi (Minesota Vajkings, centar)
19. Džefri Simons (Tenesi Tajtens, defanzivni tekl)
20. Noa Fant (Denver Bronkos, tajt end)
21. Dornel Sevidž (Grin Bej Pekers, sejfti)
22. Andre Dilard (Filadelfija, ofanzivni tekl)
23. Tajtus Hauard (Hjuston Teksans, ofanzivni tekl)
24. Džoš Džekobs (Ouklend Rejders, raning bek)
25. Markis Braun (Baltimor Rejvens, risiver)
26. Montez Svet (Vašington Redskis, defanzivni end)
27. Džonatan Ejbram (Ouklend Rejders, sejfti)
28. Džersi Tileri (Los Anđeles Čardžers, defanzivni tekl)
29. Li Džej Koli (Sijetl Sihoks, defanzivni end)
30. Deandre Bejker (Njujork Džajants, kornerbek)
31. Galeb Mekgeri (Atlanta Falkons, ofanzivni tekl)
32. N'Kil Heri (Nju Ingland Petriots, risiver)

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar