Надреални Јокић оборио рекорд стар 36 година!

Српски кошаркаш Никола Јокић ушао је у историју својих Денвер Нагетса надреално добром партијом у плеј-офу.

Кошарка 26.04.2019 | 15:00
Надреални Јокић оборио рекорд стар 36 година!
Јокићев Денвер није успео да избаци Сан Антонио Спарсе из плеј-офа, пошто је доживео пораз у Тексасу резултатом 120:103.

Српски центар постигао је 43 поена (19-30 из игре, 2-6 за три), уз 12 скокова, девет асистенција, три украдене лопте и једном блокадом.

Никола је био убедљиво најдоминантнији играч на терену и са 43 поена оборио је рекорд франшизе Денвера по броју постигнутих поена у једном мечу плеј-офа. Он је престигао Алекса Инглиша, који је постигао 42 поена у плеј-офу 1983. против Финикса, пре 36 година.

Тај рекорд је изједначио Кармело Ентони 2010. у првој рунди доигравања против Јуте, а сада ће у још једној категорији у историји Нагетса стајати име Николе Јокића.

Јокић је тек четврти играч у историји плеј-офа који је имао овакву статистику, после Чарлса Барклија, Оскара Робертсона и Меџика Џонсона, а први који је икада дошао до исте уз и три украдене лопте.

Колики значај Никола има на ову екипу видео се крајем треће и почетком четврте четвртине. Он је изашао када су Нагетси имали три поена заостатка, а вратио се читавих четири минута касније, када су Нагетси имали 13 поена заостатка.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар