ШПА: Севиља опет побјегла Валенсији! Опет кикс Реала!

Рајо испраћен петардом! Нови кикс Реала: "Нула" у мадридском дербију! Фудбалери Реал Мадрида одиграли су меч без голова у 34. колу шпанске Примере, а противник им је била екипа Хетафеа.  Хетафе преживео Реал, сан о Лиги шампиона живи! Зидан комбиновао, Браим Дијаз одушевљавао дриблинзима. . .  Није (још) магична прича, Зизу има 14/21.  Хетафе је само на три сата изгубио место које води у Лигу шампиона и повратио га је након меча са Реал Мадридом.

Фудбал 25.04.2019 | 23:35
ШПА: Севиља опет побјегла Валенсији! Опет кикс Реала!
На синоћњи пораз Валенсије у Мадриду, Севиља је узвратила на најбољи могучи начин.

Андалужани су петардом против Рајо Ваљекана опет побегли Валенсији на три бода, преузели привремено четврто место и надају се да ће остати на њему ако Хетафе вечерас не изненади прпотив Реала. Севиља је четири кола пре краја у доброј позицији у трци за Лигу шампиона….

Ипак, није ишло лако данас на Пицхуану против Раја. Севиљи је било потребно скоро сат времена да пробије бедем гостију. Иако је имала више од игрче и макар седам сјајаних прилика за гол у првом полувремену, Севиља није успела да оде на велики одмор са предношћу.

Коначно у 55. минуту је Квинси Промс после дуплог паса са Месом и другог шута, успео да матоираАлберта. И да отвори госте. Само два минута ксније, Мунир Ел Хадади дуплира предност, а пет минута касније исти играч постиже и други гол. Севиљина канонада је настављена голом Бен Једера у 69. минуту, а завршена у поготком Хила у 86. минуту.

Реал Мадриду не цветају руже ове сезоне ни у једном такмичењу, а навијаче највише боли што се њихов омиљени клуб на табели налази иза љутих ривала, Атлетико Мадрида и Барселоне.

У утакмици 34. кола Лалиге ишли су на ноге Хетафеу у предграђе Мадрида и у том дуелу су ипак били фаворити, али су иако бољи ривал са више шанси и већим поседом лопте остали кратких рукава и меч завршили без голова.

Хетафе је екипа која се бори за одлазак у Лигу шампиона, имају идентичан број бодова као Севиља, која је нешто раније победила Рајо Ваљекано на свом стадиону са 5:0 и у наредна четири кола ће се водити велика борба око тог места које води у најелитније европско клупско такмичење.

Можда имају најтежи распоред до краја сезоне, али имају и велико срце. Огромно, заправо. Малени Хетафе одолео је Реал Мадриду (0:0) у последњем мечу ванредног 34. кола шпанске Ла лиге и одржао се на четвртом месту на табели. Лига шампиона и даље фигурира као сан и потенцијални највећи успех у историји клуба са Алфонсо Перез стадиона.  

Четири кола преостало је још да се одигра до краја шампионата, а у игри за то четврто место налазе се још Севиља и Валенсија. Хетафе сада има исти број бодова као Севиља и утакмице са Сосиједадом, Ђироном, Барселоном и Виљареалом. Андалужанима долазе Леганес и Билбао, а гостују Атлетику и Ђирони, док је Валенсијин распоред, чини се, најлакши: Еибар и Алавес пред омаћом публиком, односно Уеска и Ваљадолид на страни. Притом, треба напоменути да Слепи мишеви имају три бода мање од Хетафеа и Севиље...

Зинедин Зидан поново је доста комбиновао. Реал још није оверио пласман у ЛШ, али то ће свакако учинити. Зизуу је много важније да истестира одређе играче и дефинитивно направи списак за одстрел, како би Краљевски клуб спреман дочекао летњу пијацу. Тако у стартних 11 није било Модрића, Кроса, Марсела, Асенсија... Млађани Браим Дијаз добио је шансу уз Бензему и Бејла у навалном трилингу и може се рећи да је управо овој момак један од највећих добитака овог меча када је Реал у питању. Дијаз је пружио врло добру партију, у неколико наврата "пустио магију" и спектакуларним показао каквим потенцијалом располаже. Није то ипак било довољно да Мадриђани упишу и 11. везану победу против овог ривала. Хетафе је први пут узео бод троструком узастопном шампиону Европе још од 2012. и ере Жозеа Муриња.  

Момци Хозеа Бордаласа играли су чврсто од првог до последњег минута, свесни својих могућности ретко нападали с великим бројем играча и тако шансу за контру и противудар свели на минимум. Зидан је у другом полувремену посегао за Асенсијом, Кросом, и Лукасом Васкезом, но то није много променило стање ствари у пољу. Чак је Хетафе у финишу био нешто опаснији. 

Немања Максимовић одиграо је још једном свих 90 минута и био на висини задатка. 

Ако сте очекивали да ће Реал Мадрид магично "проиграти" после именовања Зинедина Зидана на место тренера, тако нешто се дефинитивно још није догодило.

Што не значи да неће!

Зизу је већ раније казао да ће последња два месеца сезоне искористити да тестира играчки кадар и одлучи на кога може да рачуна за наредну сезону, а да су резултати у другом плану, мада се вероватно очекивало да ће из првих седам мечева у другом мандату освојити више од 14 бодова, пошто ни ривали нису били толико компиковани...

Славио је против Селте, Уеске, Еибара и Билбаоа, изгубио од Валенсије, док је након ремија с Леганесом, "поделио" бодове и са Хетафеом у мечу без голова (0:0).

Тврда екипа тренера Бордаласа није се уплашила победе Севиље против Ваљекана (5:0) којом су их на кратко пресочили на позицији која води у Лигу шампиона, тако да су смирено одиграли против Реала и насмејаног лица приграбили бод, за поравнање пошто оба тима имају по 55 бодова.

Поново је добар меч за домаћина одиграо Немања Максимовић (свих 90 минута), док је Зидан извео комбинован састав у ком је било места за Дијаза, Валвердеа...

ПРИМЕРА 34. КОЛО РЕЗУЛТАТИ:

Севиља - Рајо Ваљекано 5:0 (0:0)
/Промес 55, Ел Хадади 57, 62, Бен Једер 69, Хил 86/

Сосиједад - Виљареал 0:1 (0:0)
/Морено 85/

Хетафе - Реал Мадрид 0:0

одиграно у уторак

Уеска - Еибар 2:0 (0:0)
/Енрик 54, Авила 57/

Ваљадолид - Ђирона 1:0 (0:0)
/Мићел 67/

Алавес - Барселона 0:2 (0:0)
/Алења 55, Суарез пен 60/

одиграно у среду

Атлетико Мадрид - Валенсија 3:2 (1:1)
/Мората 9, Гризман 49, Кореа 82 - Гамеиро 36, Парехо пен 77/

Еспањол - Селта 1:1 (1:0)
/Ву Леи 33 - Гомез 72/

Леганес - Атлетик Билбао 0:1 (0:0)
/Ен Незири аг 43/

Леванте - Бетис 4:0 (2:0)
/Кампања 9, Лорен аг 32, Моралес пен 56, Коке 81/

ТАБЕЛА: Барселона 80, Атлетико 71, Реал 65, Хетафе 55, Севиља 55, Валенсија 52, Атлетик 49, Алавес 46, Бетис 43, Еспањол 43, Сосиједад 41, Леганес 41, Еибар 40, Виљареал 39, Леванте 37, Селта 36, Ваљадолид 35, Ђирона 34, Уеска 29, Рајо Ваљекано 28.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар