ŠPA: Sevilja opet pobjegla Valensiji! Opet kiks Reala!

Rajo ispraćen petardom! Novi kiks Reala: "Nula" u madridskom derbiju! Fudbaleri Real Madrida odigrali su meč bez golova u 34. kolu španske Primere, a protivnik im je bila ekipa Hetafea.  Hetafe preživeo Real, san o Ligi šampiona živi! Zidan kombinovao, Braim Dijaz oduševljavao driblinzima. . .  Nije (još) magična priča, Zizu ima 14/21.  Hetafe je samo na tri sata izgubio mesto koje vodi u Ligu šampiona i povratio ga je nakon meča sa Real Madridom.

Fudbal 25.04.2019 | 23:35
ŠPA: Sevilja opet pobjegla Valensiji! Opet kiks Reala!
Na sinoćnji poraz Valensije u Madridu, Sevilja je uzvratila na najbolji moguči način.

Andalužani su petardom protiv Rajo Valjekana opet pobegli Valensiji na tri boda, preuzeli privremeno četvrto mesto i nadaju se da će ostati na njemu ako Hetafe večeras ne iznenadi prpotiv Reala. Sevilja je četiri kola pre kraja u dobroj poziciji u trci za Ligu šampiona….

Ipak, nije išlo lako danas na Pichuanu protiv Raja. Sevilji je bilo potrebno skoro sat vremena da probije bedem gostiju. Iako je imala više od igrče i makar sedam sjajanih prilika za gol u prvom poluvremenu, Sevilja nije uspela da ode na veliki odmor sa prednošću.

Konačno u 55. minutu je Kvinsi Proms posle duplog pasa sa Mesom i drugog šuta, uspeo da matoiraAlberta. I da otvori goste. Samo dva minuta ksnije, Munir El Hadadi duplira prednost, a pet minuta kasnije isti igrač postiže i drugi gol. Seviljina kanonada je nastavljena golom Ben Jedera u 69. minutu, a završena u pogotkom Hila u 86. minutu.

Real Madridu ne cvetaju ruže ove sezone ni u jednom takmičenju, a navijače najviše boli što se njihov omiljeni klub na tabeli nalazi iza ljutih rivala, Atletiko Madrida i Barselone.

U utakmici 34. kola Lalige išli su na noge Hetafeu u predgrađe Madrida i u tom duelu su ipak bili favoriti, ali su iako bolji rival sa više šansi i većim posedom lopte ostali kratkih rukava i meč završili bez golova.

Hetafe je ekipa koja se bori za odlazak u Ligu šampiona, imaju identičan broj bodova kao Sevilja, koja je nešto ranije pobedila Rajo Valjekano na svom stadionu sa 5:0 i u naredna četiri kola će se voditi velika borba oko tog mesta koje vodi u najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Možda imaju najteži raspored do kraja sezone, ali imaju i veliko srce. Ogromno, zapravo. Maleni Hetafe odoleo je Real Madridu (0:0) u poslednjem meču vanrednog 34. kola španske La lige i održao se na četvrtom mestu na tabeli. Liga šampiona i dalje figurira kao san i potencijalni najveći uspeh u istoriji kluba sa Alfonso Perez stadiona.  

Četiri kola preostalo je još da se odigra do kraja šampionata, a u igri za to četvrto mesto nalaze se još Sevilja i Valensija. Hetafe sada ima isti broj bodova kao Sevilja i utakmice sa Sosijedadom, Đironom, Barselonom i Viljarealom. Andalužanima dolaze Leganes i Bilbao, a gostuju Atletiku i Đironi, dok je Valensijin raspored, čini se, najlakši: Eibar i Alaves pred omaćom publikom, odnosno Ueska i Valjadolid na strani. Pritom, treba napomenuti da Slepi miševi imaju tri boda manje od Hetafea i Sevilje...

Zinedin Zidan ponovo je dosta kombinovao. Real još nije overio plasman u LŠ, ali to će svakako učiniti. Zizuu je mnogo važnije da istestira određe igrače i definitivno napravi spisak za odstrel, kako bi Kraljevski klub spreman dočekao letnju pijacu. Tako u startnih 11 nije bilo Modrića, Krosa, Marsela, Asensija... Mlađani Braim Dijaz dobio je šansu uz Benzemu i Bejla u navalnom trilingu i može se reći da je upravo ovoj momak jedan od najvećih dobitaka ovog meča kada je Real u pitanju. Dijaz je pružio vrlo dobru partiju, u nekoliko navrata "pustio magiju" i spektakularnim pokazao kakvim potencijalom raspolaže. Nije to ipak bilo dovoljno da Madriđani upišu i 11. vezanu pobedu protiv ovog rivala. Hetafe je prvi put uzeo bod trostrukom uzastopnom šampionu Evrope još od 2012. i ere Žozea Murinja.  

Momci Hozea Bordalasa igrali su čvrsto od prvog do poslednjeg minuta, svesni svojih mogućnosti retko napadali s velikim brojem igrača i tako šansu za kontru i protivudar sveli na minimum. Zidan je u drugom poluvremenu posegao za Asensijom, Krosom, i Lukasom Vaskezom, no to nije mnogo promenilo stanje stvari u polju. Čak je Hetafe u finišu bio nešto opasniji. 

Nemanja Maksimović odigrao je još jednom svih 90 minuta i bio na visini zadatka. 

Ako ste očekivali da će Real Madrid magično "proigrati" posle imenovanja Zinedina Zidana na mesto trenera, tako nešto se definitivno još nije dogodilo.

Što ne znači da neće!

Zizu je već ranije kazao da će poslednja dva meseca sezone iskoristiti da testira igrački kadar i odluči na koga može da računa za narednu sezonu, a da su rezultati u drugom planu, mada se verovatno očekivalo da će iz prvih sedam mečeva u drugom mandatu osvojiti više od 14 bodova, pošto ni rivali nisu bili toliko kompikovani...

Slavio je protiv Selte, Ueske, Eibara i Bilbaoa, izgubio od Valensije, dok je nakon remija s Leganesom, "podelio" bodove i sa Hetafeom u meču bez golova (0:0).

Tvrda ekipa trenera Bordalasa nije se uplašila pobede Sevilje protiv Valjekana (5:0) kojom su ih na kratko presočili na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, tako da su smireno odigrali protiv Reala i nasmejanog lica prigrabili bod, za poravnanje pošto oba tima imaju po 55 bodova.

Ponovo je dobar meč za domaćina odigrao Nemanja Maksimović (svih 90 minuta), dok je Zidan izveo kombinovan sastav u kom je bilo mesta za Dijaza, Valverdea...

PRIMERA 34. KOLO REZULTATI:

Sevilja - Rajo Valjekano 5:0 (0:0)
/Promes 55, El Hadadi 57, 62, Ben Jeder 69, Hil 86/

Sosijedad - Viljareal 0:1 (0:0)
/Moreno 85/

Hetafe - Real Madrid 0:0

odigrano u utorak

Ueska - Eibar 2:0 (0:0)
/Enrik 54, Avila 57/

Valjadolid - Đirona 1:0 (0:0)
/Mićel 67/

Alaves - Barselona 0:2 (0:0)
/Alenja 55, Suarez pen 60/

odigrano u sredu

Atletiko Madrid - Valensija 3:2 (1:1)
/Morata 9, Grizman 49, Korea 82 - Gameiro 36, Pareho pen 77/

Espanjol - Selta 1:1 (1:0)
/Vu Lei 33 - Gomez 72/

Leganes - Atletik Bilbao 0:1 (0:0)
/En Neziri ag 43/

Levante - Betis 4:0 (2:0)
/Kampanja 9, Loren ag 32, Morales pen 56, Koke 81/

TABELA: Barselona 80, Atletiko 71, Real 65, Hetafe 55, Sevilja 55, Valensija 52, Atletik 49, Alaves 46, Betis 43, Espanjol 43, Sosijedad 41, Leganes 41, Eibar 40, Viljareal 39, Levante 37, Selta 36, Valjadolid 35, Đirona 34, Ueska 29, Rajo Valjekano 28.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar