ЦГ: Србија да изручи Маровића

Министарство правде Црне Горе упутило је Министарству правде Србије молбу за изручење бившег предсједника Државне заједнице Србија и Црна Гора Светозара Маровића ради одслужења затворске казне, на коју је правоснажно осуђен у Црној Гори.

Регион 25.04.2019 | 22:16
ЦГ: Србија да изручи Маровића
Црногорско министарство тражи и да син Светозара Маровића, Милош, затворску казну од годину дана одслужи у Србији, чије је држављанин, преноси РТЦГ.

Како се наводи у саопштењу црногорског Министарства правде, и прије подношења молбе за изручење, самим расписивањем међународне Интерполове потернице, створени су сви правни предуслови да Светозар Маровић буде ухапшен у Србији, како би био изручен Црној Гори, "као што је то случај са другим лицима које наша земља потражује и чија се изруцења из Србије редовно и ажурно реализују", преноси ЦДМ.

"Ипак, околност да се Светозар Маровић у протекле две године наочиглед јавности слободно кретао и појављао на јавним мјестима на територији Републике Србије, и поред црвене Интерполове потернице која је за њим расписана, навела је Министарство правде Црне Горе да, не чекајући више хапшење Светозара Маровића, упути и молбу за његово изручење", објашњава се у саопштењу.

Министарство истиче да очекује да ће упућивање молбе за изручење Светозара Маровића додатно подстаћи српске надлежне органе на испуњавање међународних обавеза односно, како се наводи, лишавање слободе Маровића и његово изручење Црној Гори.

Црногорско министарство је српским надлежним органима проследило замолницу Основног суда у Котору, којом је затражено да затворска казна у трајању од годину дана, која је изречена Милошу Маровићу, буде извршена у Србији.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Горан

26.04.2019 07:25

Нека се Маровић изјасни као Србин и онда нема изручења миловцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

26.04.2019 08:42

Не треба нам такав Србин,вратити га у ЦГ па нека се дојуцерасња браца,Мило и Свето медјусобно разрацунају.