CG: Srbija da izruči Marovića

Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je Ministarstvu pravde Srbije molbu za izručenje bivšeg predsjednika Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozara Marovića radi odsluženja zatvorske kazne, na koju je pravosnažno osuđen u Crnoj Gori.

Region 25.04.2019 | 22:16
CG: Srbija da izruči Marovića
Crnogorsko ministarstvo traži i da sin Svetozara Marovića, Miloš, zatvorsku kaznu od godinu dana odsluži u Srbiji, čije je državljanin, prenosi RTCG.

Kako se navodi u saopštenju crnogorskog Ministarstva pravde, i prije podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove poternice, stvoreni su svi pravni preduslovi da Svetozar Marović bude uhapšen u Srbiji, kako bi bio izručen Crnoj Gori, "kao što je to slučaj sa drugim licima koje naša zemlja potražuje i čija se izrucenja iz Srbije redovno i ažurno realizuju", prenosi CDM.

"Ipak, okolnost da se Svetozar Marović u protekle dve godine naočigled javnosti slobodno kretao i pojavljao na javnim mjestima na teritoriji Republike Srbije, i pored crvene Interpolove poternice koja je za njim raspisana, navela je Ministarstvo pravde Crne Gore da, ne čekajući više hapšenje Svetozara Marovića, uputi i molbu za njegovo izručenje", objašnjava se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da očekuje da će upućivanje molbe za izručenje Svetozara Marovića dodatno podstaći srpske nadležne organe na ispunjavanje međunarodnih obaveza odnosno, kako se navodi, lišavanje slobode Marovića i njegovo izručenje Crnoj Gori.

Crnogorsko ministarstvo je srpskim nadležnim organima prosledilo zamolnicu Osnovnog suda u Kotoru, kojom je zatraženo da zatvorska kazna u trajanju od godinu dana, koja je izrečena Milošu Maroviću, bude izvršena u Srbiji.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Горан

26.04.2019 09:25

Нека се Маровић изјасни као Србин и онда нема изручења миловцима

ODGOVORITE
Name

Ne

26.04.2019 10:42

Ne treba nam takav Srbin,vratiti ga u CG pa neka se dojucerasnja braca,Milo i Sveto medjusobno razracunaju.