Тринкијери: Ко нема мотив да игра Лигу, нека иде на шах!

Тренер Партизана најавио шансу за младе играче.

Кошарка 25.04.2019 | 22:00
Тринкијери: Ко нема мотив да игра Лигу, нека иде на шах!
Враћају се кошаркаши Партизана на паркет. Време је за Суперлигу Србије, борба за трећи трофеј у сезони. Црно-бели су освојили Куп Кораћа, нису потом успели да се домогну финала АБА лиге, а сада стартују од нуле на трећем фронту.

Иако Суперлига не доноси ништа, осим пехара за трофејну салу и назив шампиона Србије, тренер ПартизанаАндреа Тринкијери тврди да и он и његови пулени имају мотива на претек да се боре.

“Без обзира што Суперлига не води у Евролигу, то не значи да недостаје квалитета, страсти и да никог не занима. Ово је шанса за младе играче, поготово за клубове попут Динамика, Борца, да играју против најбољих. Ако неко нема мотива, онда је сам крив. Онда би можда требало да се опроба у неком другом спорту, у шаху или тако нечем”, поручио је Тринкијери.

Шеф струке Партизана је поручио да ће дати шансу младим играчима у Суперлиги.

“Ми ћемо сигурно пружити шансу младим играчима, али морају да се за њу изборе. Не гледа се колико ће ко постићи поена, него спремност, фокусираност, жеља за доказивањем и преласком на виши ниво”.

На питање зашто нема на списку играча Амара Гегића и Бонџе Сија, Тринкијери је рекао:

“Није ово место за додатна објашњавања, није фер према онима који ће играти да причамо о онима који неће. Нису сви здрави. Сада када је АБА лига готова, иде се преко границе бола и све крећемо испочетка”.

Партизан већ на старту иде на Мегу.

“Они су имали већу паузу него ми, па неће бити једноставно ући у ритам. То је екипа која игра чврсто, агресивно и на то морамо да одговоримо”, истакао је Тринкијери.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар