Trinkijeri: Ko nema motiv da igra Ligu, neka ide na šah!

Trener Partizana najavio šansu za mlade igrače.

Košarka 25.04.2019 | 22:00
Trinkijeri: Ko nema motiv da igra Ligu, neka ide na šah!
Vraćaju se košarkaši Partizana na parket. Vreme je za Superligu Srbije, borba za treći trofej u sezoni. Crno-beli su osvojili Kup Koraća, nisu potom uspeli da se domognu finala ABA lige, a sada startuju od nule na trećem frontu.

Iako Superliga ne donosi ništa, osim pehara za trofejnu salu i naziv šampiona Srbije, trener PartizanaAndrea Trinkijeri tvrdi da i on i njegovi puleni imaju motiva na pretek da se bore.

“Bez obzira što Superliga ne vodi u Evroligu, to ne znači da nedostaje kvaliteta, strasti i da nikog ne zanima. Ovo je šansa za mlade igrače, pogotovo za klubove poput Dinamika, Borca, da igraju protiv najboljih. Ako neko nema motiva, onda je sam kriv. Onda bi možda trebalo da se oproba u nekom drugom sportu, u šahu ili tako nečem”, poručio je Trinkijeri.

Šef struke Partizana je poručio da će dati šansu mladim igračima u Superligi.

“Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali moraju da se za nju izbore. Ne gleda se koliko će ko postići poena, nego spremnost, fokusiranost, želja za dokazivanjem i prelaskom na viši nivo”.

Na pitanje zašto nema na spisku igrača Amara Gegića i Bondže Sija, Trinkijeri je rekao:

“Nije ovo mesto za dodatna objašnjavanja, nije fer prema onima koji će igrati da pričamo o onima koji neće. Nisu svi zdravi. Sada kada je ABA liga gotova, ide se preko granice bola i sve krećemo ispočetka”.

Partizan već na startu ide na Megu.

“Oni su imali veću pauzu nego mi, pa neće biti jednostavno ući u ritam. To je ekipa koja igra čvrsto, agresivno i na to moramo da odgovorimo”, istakao je Trinkijeri.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar