Сергеј под лупом 48 сати, али тврди: Добро сам!

Проблем су зглоб и десно колено! СМС је, изгледа, добро прошао. . .  Доктор Лација умјерени оптимиста након повреде кољена Милинковић-Савића у куп мечу против Милана.

Фудбал 25.04.2019 | 19:15
Сергеј под лупом 48 сати, али тврди: Добро сам!
Пласирао се Лацио у финале Купа Италије победом над Миланом, а сенку на тријумф бацила је повредаСергеја Милинковића Савића, који је још пре краја полувремена морао ван игре. Дан касније, ипак, стижу вести са "чизме" да повреда није тако страшна, али да ће српски репрезентативац бити још један дан под лупом лекара, да се све потанко испита.

Сергеју је проклизала нога после дриблинга Суса, када је отишао у празно, али није успео да се на време заустави, па му је нога отишла испод тела у неприродан положај, што је довело до повреде.

“Милинковић је прво пријавио дисторзију зглоба, а после тога и десног колена. Одвели смо га на неопходне прегледе, који ће у наредних 48 сати показати степен повреде. Плашио се најгорег, али сада смо сви опрезни оптимисти, све док не будемо имали коначне резултате прегледа”, рекао је доктор Родија.

А Милинковић Савић је стадион Сан Сиро напустио сам, на ногама, у пролазу је новинарима добацио:

“Добро сам. Мислим да није ништа страшно, јер могу да ходам уз мале болове”.

Сергеј Милинковић-Савић издржао је само 15 минута на терену Сан Сира у полуфиналу Купа Италије против Милана (1:0).

Српски репрезентативац убрзо по почетку меча напустио је терен, и то у сузама, јер се повриједио.

"Сломио" га је везни играч Милана Сусо након сјајног дриблинга. Српски репрезентативац је том приликом искренуо чланак и повриједио кољено.

Симоне Инзаги био је приморан одмах да га изведе из игре, страхујући да ће га изгубити на дуже вријеме.

Милинковић-Савићу клупски љекар одмах је пружио прву помоћ на клупи, а играч је успио да дочека крај меча поред терена.

Љекар Лација изјавио је дан након утакмице да се још увек не зна тачан степен повреде српског играча, али да је позитивно то што успио да напусти стадион "на ногама".

"Милинковић-Савић искренуо је прво зглоб, а потом и кољено. Он је одмах подвргнут прегледима, али ће бити неопходно 48 сати како би се установила тежина повреде", рекао је љекар Фабио Родија.

"Играч је страховао да је доживио најтежу повреду, али смо ми умјерени оптимисти послије свега и чекамо да и тестови потврде да није у питању велики проблем. Сергеј је напустио стадион без помоћи и све нас је увјеравао да је добро", додао је лекар Лација.

Српски фудбалер сигурно ће пропустити наредни меч против Сампдорије у недјељу у 34. колу Серије А због суспензије након зарађеног црвеног картона, али неће бити изненађење ако буде морао да пропусти још неки меч Лација.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар