Sergej pod lupom 48 sati, ali tvrdi: Dobro sam!

Problem su zglob i desno koleno! SMS je, izgleda, dobro prošao. . .  Doktor Lacija umjereni optimista nakon povrede koljena Milinković-Savića u kup meču protiv Milana.

Fudbal 25.04.2019 | 19:15
Sergej pod lupom 48 sati, ali tvrdi: Dobro sam!
Plasirao se Lacio u finale Kupa Italije pobedom nad Milanom, a senku na trijumf bacila je povredaSergeja Milinkovića Savića, koji je još pre kraja poluvremena morao van igre. Dan kasnije, ipak, stižu vesti sa "čizme" da povreda nije tako strašna, ali da će srpski reprezentativac biti još jedan dan pod lupom lekara, da se sve potanko ispita.

Sergeju je proklizala noga posle driblinga Susa, kada je otišao u prazno, ali nije uspeo da se na vreme zaustavi, pa mu je noga otišla ispod tela u neprirodan položaj, što je dovelo do povrede.

“Milinković je prvo prijavio distorziju zgloba, a posle toga i desnog kolena. Odveli smo ga na neophodne preglede, koji će u narednih 48 sati pokazati stepen povrede. Plašio se najgoreg, ali sada smo svi oprezni optimisti, sve dok ne budemo imali konačne rezultate pregleda”, rekao je doktor Rodija.

A Milinković Savić je stadion San Siro napustio sam, na nogama, u prolazu je novinarima dobacio:

“Dobro sam. Mislim da nije ništa strašno, jer mogu da hodam uz male bolove”.

Sergej Milinković-Savić izdržao je samo 15 minuta na terenu San Sira u polufinalu Kupa Italije protiv Milana (1:0).

Srpski reprezentativac ubrzo po početku meča napustio je teren, i to u suzama, jer se povrijedio.

"Slomio" ga je vezni igrač Milana Suso nakon sjajnog driblinga. Srpski reprezentativac je tom prilikom iskrenuo članak i povrijedio koljeno.

Simone Inzagi bio je primoran odmah da ga izvede iz igre, strahujući da će ga izgubiti na duže vrijeme.

Milinković-Saviću klupski ljekar odmah je pružio prvu pomoć na klupi, a igrač je uspio da dočeka kraj meča pored terena.

Ljekar Lacija izjavio je dan nakon utakmice da se još uvek ne zna tačan stepen povrede srpskog igrača, ali da je pozitivno to što uspio da napusti stadion "na nogama".

"Milinković-Savić iskrenuo je prvo zglob, a potom i koljeno. On je odmah podvrgnut pregledima, ali će biti neophodno 48 sati kako bi se ustanovila težina povrede", rekao je ljekar Fabio Rodija.

"Igrač je strahovao da je doživio najtežu povredu, ali smo mi umjereni optimisti poslije svega i čekamo da i testovi potvrde da nije u pitanju veliki problem. Sergej je napustio stadion bez pomoći i sve nas je uvjeravao da je dobro", dodao je lekar Lacija.

Srpski fudbaler sigurno će propustiti naredni meč protiv Sampdorije u nedjelju u 34. kolu Serije A zbog suspenzije nakon zarađenog crvenog kartona, ali neće biti iznenađenje ako bude morao da propusti još neki meč Lacija.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar